'İlk petrol sondajı Van'da yapılacak' Enerji Bakanı Bayraktar, enerji hedeflerini açıkladı

'İlk petrol sondajı Van'da yapılacak' Enerji Bakanı Bayraktar, enerji hedeflerini açıkladı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Van'da yaptığı konuşmada, Türkiye'nin enerji potansiyeli açısından önemli bir il olan Van'ın özellikle güneş enerjisi açısından potansiyeli en yüksek illerden biri olduğunu belirterek, "İlk petrol sondajımızı Van’da vuracağız” dedi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Van'da yaptığı konuşmada Türkiye'de enerji potansiyeli açısından önemli bir il olan Van'ın özellikle güneş enerjisi açısından potansiyeli en yüksek illerden biri olduğunu belirtti. Bayraktar, Türkiye'nin enerjide bağımsızlığına ulaşmak için Van'ın önemli bir işlevi yerine getireceğini de vurguladı.

Bakan Bayraktar, "Cumhurbaşkanımızın Türkiye Yüzyılı vizyonuyla yola çıkıyoruz. Türkiye yüzyılında enerjinin de yüzyılı olması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. 21 yılda, AK Parti iktidarlarında enerjide nereden nereye geldiğimizi sizlerle konuşmak istiyoruz. Özellikle hepimizi ilgilendiren Türkiye'nin elektrikte, doğalgazda, petrolde, nükleerde yapmaya çalıştığı, enerjide ulaşmaya çalıştığı noktada Van’ın hakikaten çok önemli bir yeri var” diye konuştu.

5-001.jpg

"BU PROJELERİ ARTIRARAK DEVAM EDECEĞİZ"

Bakan Bayraktar, Van'da gerçekleştirilen yatırımlar hakkında da bilgi vererek, "Çünkü Türkiye’de Van, güneş enerjisi açısından potansiyeli en yüksek illerimizden bir tanesi. Dolayısıyla bu potansiyeli bugüne kadar ortaya çıkarmak için projeler geliştirdik ama bundan sonra önümüzdeki beş yıl içerisinde bu projeleri artırarak devam edeceğiz. İnşallah Van Türkiye’nin enerjide bağımsızlığa giden yolda çok önemli bir işlevi, görevi yerine getirmiş olacak. Bu anlamda önümüzdeki dönemlerde enerji üretimlerinde güneş enerjisi santrallerinde çok önemli yatırım fırsatları, projeler ilimizde gerçekleşecek. Elbette bunun istihdama katkısı, etkisi olacak. Burada bu ekonominin getirdiği canlılığı inşallah hep birlikte yaşayacağız” şeklinde konuştu.

İLK PETROL SONDAJI VAN'DA YAPILACAK

Bakan Bayraktar, Türkiye'nin enerji sektöründeki potansiyelini değerlendirirken, Van'ın enerji açısından büyük bir öneme sahip olduğunu belirtti. Van'ın özellikle güneş enerjisi potansiyelinin yüksek olduğuna dikkat çeken Bakan Bayraktar, Türkiye'nin enerjide bağımsız olması için Van'ın önemli bir rol oynayacağını ifade etti. Bakan Bayraktar, ayrıca Van'ın yeraltı kaynaklarının keşfedilerek üretime geçilmesi hedeflerinin olduğunu ve ilk petrol sondajının 2023 yılında gerçekleştirileceğini belirtti.

4-002.jpg

KESİNTİSİZ ELEKTRİK HİZMETİ

Bakan Bayraktar, konuşmasında aynı zamanda vatandaşlara kesintisiz enerji sağlanması konusuna da değindi. Elektrik, doğalgaz ve akaryakıt gibi temel enerji kaynaklarının vatandaşlara kesintisiz bir şekilde ulaştırılmasının birinci öncelikleri olduğunu belirten Bakan Bayraktar, yatırımların daha yaygın hale getirilerek elektrikte daha kaliteli ve kesintisiz hizmetin sunulması için çalışmalar yürütüldüğünü söyledi.

'BÜTÜN KÖYLERE DOĞALGAZ GETİRİLECEK'

Bakan Bayraktar, ayrıca doğalgazın henüz ulaşmadığı Saray, Başkale, Çatak, Özalp ve Bahçesaray ilçelerine en kısa sürede doğalgazı götürme hedefleri olduğunu belirtti. Özalp'e 2023 yılında doğalgazın taşımayla verileceğini ve 2024 yılında Saray ve Başkale'nin hedeflenildiğini söyleyen Bakan Bayraktar, taşınabilir doğalgazla vatandaşlara geçici bir süre doğalgaz hizmetinin verileceğini ifade etti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN