Faciaya ramak kala... Dağdan düşen dev kayaların arasında kaldı

Hakkari-Çukurca kara yolu, dağdan düşen dev kaya parçaları nedeniyle kapandı. Bu sırada seyir halinde olan Zelal Açar idaresindeki kamyonet kaya parçalarının arasında kaldı. Olayda şans eseri ölen veya yaralanan olmadı. Ekipler bölgede önlem alırken düşen kayalar nedeniyle çalışma başlatamadı.

Hakkari-Çukurca kara yolu üzerinde kelimenin tam anlamıyla faciadan dönüldü. Çukurca ilçesine ulaşım sağlayan yoldaki taş ocağı yakınlarında saat 22.00 sıralarında dağdan kopan dev kaya parçaları yola düştü. Bir kısmında çökme meydana gelen yol ulaşıma kapandı.

9220692.jpg

DÜŞEN DEV KAYALARIN ARASINDA KALDI

Kayalar düşerken yolda seyir halinde olan Zelal Açar idaresindeki kamyonet kaya parçalarının arasında kaldı. Dağdan kayaların düşmeye devam ettiğini gören Açar, aracından inerek olay yerinden yaya olarak uzaklaştı.

9220689.jpg

'KAYA PARÇALARI YOLU İKİYE BÖLMÜŞ'

Açar'ın dayısı Ümrah Özkan da yeğeninin şantiye aracıyla seyir halindeyken taşların düştüğünü fark etmeyip geçmeye çalıştığı sırada kaya parçalarının arasında kaldığını anlattı. Özkan, "Çok şükür bir sıkıntısı yok. Verilmiş bir sadakamız varmış. Şans eseri kurtuldu. Kaya parçaları yolu adeta ikiye bölmüş. Çok ciddi bir olay. Araçta sadece yeğenim vardı." dedi.

9220693.jpg

İhbar üzerine olay yerine AFAD, jandarma, itfaiye ve sağlık ekipleri intikal etti. Vali Yardımcıları Buğra Karadağ ve Tayyar Emre Mahmutoğlu da olay yerine gelerek incelemelerde bulundu ve görevlilerden bilgi aldı.

9220691.jpg

'KARŞILAŞTIĞIM EN BÜYÜK KAYA DÜŞMESİ'

Olayda yaralanma veya can kaybı yaşanmadığını belirten Karadağ, "O anda taşların düştüğünü göremeyen bir sürücü kaya parçalarının arasında kaldı. Vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi ilettik. AFAD ve jandarma ekipleri olayın hemen ardından buraya gelip gerekli tedbirleri aldı. Bu istikamet bir süre kapalı olacak. Ulaşım, Durankaya yolu üzerinden sağlanacak. Buradaki 8 aylık görev sürecinde karşılaştığım en büyük kaya düşmesi. Yağışların arttığı dönemde kentte rastlanan bir durum. Tedbirlerimizi alıyoruz. Karayolları ekipleri de gereken çalışmaları yapıyorlar." diye konuştu.

9220690.jpg

Bölgede önlem alan ekipler, dağdan kaya parçalarının düşme riski nedeniyle çalışma başlatamadı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN