Elazığlı afetzedeler TOKİ’den şikayetçi

Elazığlı afetzedeler TOKİ’den şikayetçi

4. Etap sitesindeki deprem konutlarında çözülemeyen altyapı sorununa depremzede vatandaşlar tepki gösterdi. Bina sakinlerinden Yasemin Dündar “Kanalizasyon pisliği, bodruma doldu. Maskeyle uyumaya çalışıyoruz. Çok kötü koku var” iddiasında bulundu.

Elazığ’da 2020 yılında meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki deprem sonrası, merkez Abdullahpaşa Mahallesi’nde TOKİ tarafından yeni konutlar inşa edildi. Ancak aradan geçen dört yıla rağmen konutlardaki altyapı sorunu başta olmak üzere birçok eksik tamamlanmadı. Son olarak kanalizasyon pisliğinin bina bodrumunu doldurması üzerine depremzedeler isyan etme noktasına geldi. Bina sakinlerinden Yasemin Dündar “İnsan maskeyle evin içerisinde uyur mu? Çok kötü koku var. Kapıların arkasını kilimlerle kapattık. 4. Etap yönetimi de çok ilgisiz” diye konuştu.

Bir başka mağdur Özkan Yerli “4. Etap TOKİ d-35’te oturuyorum. Yetkililere söylememize rağmen defalarca lağım suları birikti. Binanın kotası aşağıda, belediyenin rögarı yukarıda olduğu için çekmiyor. Geri gelince bodrumlar su oluyor. Ayrıca yangın merdiveni yok. Defalarca söylememize rağmen hiçbir çalışma yapılmadı. Pencere yok, yangın sistemi çalışmıyor. Herkes aidatını ödüyor ama hizmeti alamıyoruz” ifadelerini kullandı.

Site yönetiminin ilgisizliğinden dert yanan Yaşar Canpolat ise “Asansörler de sürekli arızalanıyor. Rögar tıkanıyor, kapıdaki bahçıvana yükleniyor yönetim. Evimi su basıyor. Balkon gibi bir çıkıntı yapılmış fakat ama gideri yok. 800 lira aidat var. 20 gün sonra bırakıp gidecekler, olan bu vatandaşa olacak” dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN