Belediyeden işçi maaşlarına yüzde 120 zam

Belediyeden işçi maaşlarına yüzde 120 zam

Sivas Şarkışla'da belediyede çalışan kadrolu işçilerin maaşına seçim öncesi yapılan yüzde 120 zam dikkat çekti. İşçilerin aylık 15 bin 500 TL olan maaşları, 33 bin TL'ye yükseldi.

31 Mart yerel seçimlerine sayılı günler kala Sivas'taki Şarkışla Belediyesi'nde, Belediye Başkanı Ahmet Turgay Oğuz ile Hak-İş Konfederasyonu İl Başkanı Hizmeti Sendikası Şube Başkanı Nihat Şimşek arasında toplu iş sözleşmesi imzalandı.

Oğuz, 88 işçiyi kapsayan sözleşmeyle ilgili "Bugüne kadar çalışanlarımız alacaklarını günü gününe tahsil etti. İnşallah bundan sonra da günü gününe tahsil edecekler" dedi. Oğuz, yapılan zammın her iki tarafı da mutlu ettiğini söyleyerek

"Yapılan sözleşme neticesinde 15 bin 500 lira olan 2 çocuklu bir ailenin reisinin alacağı ücret, yüzde 120 artışla 33 bin liraya denk geliyor. Bu rakam, 6 aylık süreyi kapsamakta, ikinci altı ayda ve 2025'te memurlara uygulanacak zam ne kadar ise bu, işçilerimizin maaşına yansıtılacak. Buradaki amacımız enflasyona çalışanımızı ezdirmemek. Çalışanımızı mutlu ederek onları motive etmek. Çünkü arkadaşlarımız aldıkları paranın her kuruşunu hak ediyor. Bugüne kadar hak ettikleri ücret ne ise hep onu hedefledik. Sözleşmemiz hayırlı olsun." ifadelerini kullandı.

Hak-İş Konfederasyonu İl Başkanı Hizmeti Sendikası Şube Başkanı Nihat Şimşek de yüzde 120 zammın, örnek bir sözleşme olarak ön plana çıkacağını söyledi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN