Bebeğini fındık bahçesine gömmüştü: Müebbet hapse mahkum edildi

Bebeğini fındık bahçesine gömmüştü: Müebbet hapse mahkum edildi

Geçtiğimiz yıl ortaya çıkan korkunç olayda Bilge Çapa isimli şahıs 2022'de doğan bebeğini Ordu'da bir fındık bahçesine gömerek öldürdüğü öğrenilmişti. Olayla ilgili sürdürülen davada Mahkeme Çapa'ya, müebbet hapis cezası verdi.

Ordu'nun Altınordu ilçesinde yaşanan trajik olayda, 28 yaşındaki Bilge Çapa'nın doğan iki günlük kızını öldürerek bir fındık bahçesine gömmek suçundan müebbet hapse mahkum edildi.

KAYIP BAŞVURUSUNDA BULUNMUŞTU

12 Eylül 2022'de bir kız çocuğunu dünyaya getiren Çapa, bebek için yapılan sağlık kontrolü çağrısının ardından polise giderek kayıp başvurusunda bulundu.

Ancak yapılan detaylı araştırmalar sonucunda Çapa'nın evinin yakınındaki bir fındık bahçesine gömülü bebek cesedi bulundu ve Çapa, 'kasten öldürme' suçlamasıyla tutuklandı.

1kapak-007.jpg

KESİN ÖLÜM SEBEBİ TESPİT EDİLEMEDİ

Adli süreçte, Trabzon Adli Tıp Grup Başkanlığı ve İstanbul Adli Tıp Kurumu tarafından yapılan incelemelerde, Çapa ve S.Ö.'nün bebek üzerinden alınan doku örnekleriyle yüzde 99,99 ihtimalle biyolojik anne ve baba oldukları belirlendi.

Ancak bebeğin ileri derecede çürüme nedeniyle kesin ölüm sebebi tespit edilemedi.

MÜEBBET HAPİS CEZASI

Ordu 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen dava sürecinde, Bilge Çapa bir ara adli kontrol şartıyla serbest bırakılsa da, davanın ilerleyen duruşmalarında tekrar tutuklandı.

Mahkeme sonunda, Çapa'nın 'alt soydan akrabayı kasten öldürmek' suçundan müebbet hapisle cezalandırılmasına karar verdi.

Mahkeme, Çapa'nın akıl sağlığının yerinde olduğunu belirten raporu da dikkate alarak kararını verdi. Çapa, mahkemede yaptığı son savunmada masumiyetini iddia etse de, mahkeme heyeti tarafından verilen kararla cezası kesinleşti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN