Bir kere mutfağına sokan bin pişman oluyor! Sindirim sistemini alt üst ediyor: İşte vücudun düşmanları…

Bir kere mutfağına sokan bin pişman oluyor! Sindirim sistemini alt üst ediyor: İşte vücudun düşmanları…

Bu yiyecek ve içecekleri bir kere mutfağına sokan resmen bin pişman oluyor. Öyle ki bu yiyecekler sindirim sistemine alt üst ediyor. İşte vücudun düşmanları…

Vücut sağlığı için önemli konulardan biri bağırsakların ve bağışıklık sisteminin korunmasıdır. Dolayısıyla bu 2 alanı direkt etkileyen beslenme konusuna oldukça dikkat etmeliyiz. Yanlış beslenme şekli ve zararlı yiyeceklerin çok sık tüketilmesi hem bağırsak florasına zarar veriyor hem de sindirim sistemini altüst ediyor. Dolayısıyla vücut hastalıklara daha açık hale gelirken toparlanması da daha da zorlaşıyor. Peki mutfağımıza sokmamız, vücudumuza girmemesi gereken besinler nelerdir? Gelin beraber bakalım…

yeni-proje-1-001.jpg

NE MUTFAĞINIZA NE VÜCUDUNUZA SAKIN SOKMAYIN

Yeterli miktarda tüketilen baharat vücuda fayda sağlar. Lakin içerisinde tatlandırıcı bulunan ve çok sık tüketilen baharatlar sindirim sisteminde problemlere yol açar. Sürekli baharat tüketmek ve bu tüketilen baharatın katkı maddeleriyle yapılmış olması mide yansımalarından kabızlığa kadar birçok sağlık problemini beraberinde getirir.

yeni-proje-2-002.jpg

İşlenmiş ve hazır gıdalar sindirim sistemini yavaşlatır erken bağırsak florasına zarar verir. Özellikle marketten alınan dondurulmuş gıdalar bağırsak florasını bozar. Dolayısıyla bu besinlerden uzak kalmak vücudunuz için çok daha doğru bir seçenek olacaktır.

Çok sık şeker tüketimi ve gazlı içecek tüketimi insan sağlığına zarar veren en önemli konulardan biridir. Aşırı şeker sindirim sisteminin dengesini bozarken beraberinde birçok hastalık getirebilir. Gazlı içecekler ise vücutta şişkinliğe yol açar. Özellikle aşırı derecede kafein tüketimi mide asidini arttırarak sindirim problemlerine neden olur.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN