Ferzan Özpetek'e İtalya'da özel ödül

Ferzan Özpetek'e İtalya'da özel ödül

Ünlü Türk-İtalyan yönetmen Ferzan Özpetek, Roma'da düzenlenen bir törende, işletmelerin hikayelerini anlatan kısa metrajlı reklam filmleriyle özel bir ödüle layık görüldü. Özpetek, özgün bakış açısı ve duygu yüklü anlatımıyla, reklam filmlerini adeta küçük filmlere dönüştürerek izleyicileri büyüledi.

İtalya'nın başkenti Roma'da, Ulusal Dijital Görsel ve İşitsel Sinema Endüstrileri Birliği (ANICA) tarafından düzenlenen özel bir törende, usta yönetmen Ferzan Özpetek'e reklamcılıktaki başarıları ödüllendirildi.

Sinema Evi'nde (Casa del Cinema) gerçekleşen törende, ANICA Başkanı Francesco Rutelli, Özpetek'e şirketlerin ve vizyonlarının özünü kısa metrajlı reklam filmlerinde ustalıkla yansıtması nedeniyle özel bir ödül takdim etti.

Ödülü alırken duyduğu memnuniyeti dile getiren Özpetek, ANICA'ya teşekkürlerini sundu. Daha önce bir demir yolu ulaşım firması ve bir banka için çektiği kısa metrajlı filmlerle de adından söz ettiren Özpetek, reklamcılık alanındaki yeteneğini ve özgün bakış açısını bir kez daha kanıtlamış oldu.

FERZAN ÖZPETEK KİMDİR?

Ferzan Özpetek, Türk ve İtalyan vatandaşı olan bir yönetmen ve senaristtir. 1959 yılında Ankara'da doğan Özpetek, 1980'lerin başında İtalya'ya taşındı. 1997 yılında ilk filmi "Hamam"ı çeken Özpetek, "Serseri Mayınlar", "Kırık Kalpler Bankası", "İstanbul Kırmızısı", "Mükemmel Bir Gün" gibi birçok başarılı filme imza attı.

Özpetek, filmleriyle birçok uluslararası ödül kazandı ve dünya çapında tanınan bir yönetmen haline geldi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN