Yeneroğlu, Filistinli Nabeel Hasan'ın şüpheli ölümünü Meclis'e taşıdı

Yeneroğlu, Filistinli Nabeel Hasan'ın şüpheli ölümünü Meclis'e taşıdı

DEVA Partisi Hukuk ve Adalet Politikaları Başkanı Mustafa Yeneroğlu, Filistinli Nabeel Hasan'ın ceza infaz kurumunda yaşanan şüpheli ölümüne ilişkin Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'a soru önergesi verdi.

BÜŞRA AKDAŞ

DEVA Partisi Hukuk ve Adalet Politikaları Başkanı Mustafa Yeneroğlu, İstanbul Başakşehir'de yaşanan bir döviz bürosu tartışması sonucu tutuklanan ve sonrasında Maltepe 3 Nolu Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda hayatını kaybeden 20 yaşındaki Filistin vatandaşı Nabeel Hasan'ın ölümünü Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'a sordu. Yeneroğlu, Nabeel'in ölümüne ilişkin tüm delillerin toplanıp toplanmadığını ve işkence sonucu öldüğü iddiaları üzerine yapılan adli ve idari işlemleri gündeme getirdi.

Mustafa Yeneroğlu Yaklaşan AYM Üye Seçimini Yorumladı - Akçaabat'ın Tarafsız, İlkeli, Objektif İnternet Haber SitesiDEVA Partisi Hukuk ve Adalet Politikaları Başkanı Mustafa Yeneroğlu

İŞKENCE İDDİALARI

Nabeel Hasan, İstanbul Başakşehir'de bir döviz bürosunda yaşanan tartışma sonucu "yağma" suçlamasıyla tutuklanmış ve kısa süre sonra cezaevinde şüpheli bir şekilde yaşamını yitirmişti. Yeneroğlu, bu olayın ardından yaşananları ve Nabeel'in ölümüne sebep olan faktörlerin detaylı bir şekilde incelenip incelenmediğini sorgulayan bir dizi soru önergesi hazırladı. Önergede, "Maltepe 3 Nolu Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda meydana gelen işkence ile kasten insan öldürme suçu kapsamında sorumlu infaz koruma memurları tespit edilmiş midir? Bu kişiler hakkında idari ve adli soruşturma başlatılmış mıdır?" gibi sorular yer aldı.

Filistinli Nabeel Hasan cezaevinde işkence gördü, 5 gün sonra öldüNabeel Hasan

'ADLİ MAKAMLARA YANLIŞ AKSETTİRİLDİ' İDDİASI

Yeneroğlu ayrıca, olaya tanık olan diğer Filistinli iki gencin sınır dışı edilmesi ve delillerin karartılması iddialarına da değinerek, Adalet Bakanlığı'nın bu konudaki tutumunu eleştirdi. Soru önergesinde, yabancı düşmanlığı saiki ile yanlış bilgilendirme yapılmış olabileceğine dair endişeler de dile getirildi. Yeneroğlu, "Taraflar arasında meydana gelen tartışma ve bu tartışmanın büyümesi sonucunda kavgaya dönüşen olayda, olaya müdahale eden polis memurlarının, olayı adli makamlara yanlış aktarması söz konusu mudur? Bu olayı adli makamlara bildirirken yabancı düşmanlığı saiki ile yanlış bir bilgilendirme yapılmış olabilir mi?" şeklinde sorularla sorumluların açığa çıkarılmasını talep etti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN