Türkler yaparsa böyle yapar! Amerika'daki otonom fuarında resmen şov yaptık: Avrupalılar ve Asyalılar gözünü alamadı

Türkler yaparsa böyle yapar! Amerika'daki otonom fuarında resmen şov yaptık: Avrupalılar ve Asyalılar gözünü alamadı

Amerika'da düzenlenen fuarın gözbebeği Türkler oldu. Otonom fuarında şov yapan Türkiye Avrupa ve Asyalıları kıskandırdı. Fuarda boy gösteren Türk şirketlere yoğun talep olduğu belirtilirken yabancılar bir an olsun gözlerini ayıramadı.

24 TV Savunma Sanayi Analisti Kadir Doğan, ABD'de düzenlenen Otonom Sistemler Fuarı'nda gelişmeleri an be an aktardı. Fuara katılan Türk şirketlere yoğun talep olduğunu belirten Doğan, Asya ve Avrupalı şirketlerin Türk firmalarının ürünlerine ilgi gösterdiklerini söyledi. Kadir Doğan, Türkiye'nin Filistin'e olan desteği nedeniyle İsrailli şirketlerin ise Türkiye'ye karşı kaba ve katı bir tavrı olduğunu da belirtti.

TÜRKLER YİNE HAYRAN BIRAKTI

Otonom Sistemler Fuarı XPONENTIAL, ABD'nin San Diego şehrinde düzenleniyor. Savunma Sanayi Analisti Kadir Doğan, fuarı dolaşarak yaşananları tek tek anlattı. ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı yardımcısının fuarın açılış günü yaptığı konuşmayı işaret eden Doğan, Çin'in Tayvan'a bir saldırı hazırlığında olduğunu düşündüklerini de belirtti.

abd-otonom-fuari.jpg

ABD Merkez Kuvvetler Komutanı Yardımcısının, belirtilen saldırının 2027 yılına kadar gerçekleşebileceğini aktaran Doğan, insansız sistemleri en yoğun kullanan komutanlık olduğuna da dikkat çekti.

TÜRKİYE İLGİ ODAĞI OLDU

Gerçekleştirilen fuarda Türk firmalarına ve ürünlerine yoğun talep olduğunu belirten Kadir Doğan, açıklamalarında şu ifadeleri kullandı:

Dünya otonom sistem teknolojileri üstüne ciddi ciddi kafa yoruyor. İnsansız, yapay zekalı sistemleri geliştirenler bu yüzyıla damga vuracak gibi görünüyor. Savunma Sanayi Analisti Kadir Doğan (@kadirdogantr), bu alandaki gelişmeleri ABD'deki Otonom Sistemler Fuarı'ndan aktarıyor. pic.twitter.com/PxnzvuIL9c

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN