Kedi Eros davasında yeni gelişme! Başsavcılıktan verilen cezaya itiraz

Kedi Eros davasında yeni gelişme! Başsavcılıktan verilen cezaya itiraz

İstanbul Başakşehir ilçesinde bir sitenin asansöründe 'Eros' isimli sevimli kedinin acımasızca öldürülmesiyle ilgili davada, sanık İbrahim Keloğlan'a verilen ceza tepkilere neden oldu. Keloğlan, mahkeme tarafından 'evcil hayvanı kasten öldürme' suçundan 2 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılmıştı. Ancak, savcılık tarafından verilen karara itiraz edildi. Savcılık, verilen cezanın yetersiz olduğunu belirterek, adaletin gereği olarak daha caydırıcı bir cezanın verilmesi talebinde bulundu.

İstanbul Başakşehir'de sitenin asansöründe "Eros" isimli kediyi öldürdüğü için yeniden yargılanan sanık İbrahim Keloğlan'ın "evcil hayvanı kasten öldürme" suçundan 2 yıl 6 ay hapse çarptırılmasına ilişkin mahkeme kararına savcılıkça, cezanın az olduğu gerekçesiyle itiraz edildi.

yeni-proje-1-002.jpg

Olay, sitenin güvenlik kamerası görüntülerine yansımış ve sosyal medyada büyük tepkilere neden olmuştu.

yeni-proje-2-003.jpg
Eros

Kediyi öldüren İbrahim Keloğlan'ın yeni yargılanma süreci ve savcılığın itirazı, kamuoyunda geniş yankı uyandırdı.

Yapılan itirazda, sanığın kedinin kaçmasını engelleyecek şekilde, koridor kapılarını kapattığı ve defalarca kendisinden kaçmaya çalışmışsa da kediyi tekmelemekten ısrarla vazgeçmediği ve sürekli olarak öldürmeye yönelik eylemine devam ettiği anlatıldı.

İtirazda ayrıca "canavarca hisle", "hunharca eziyet çektirerek", "yoğun kast altında işlenen" eyleme yönelik üst hadden ceza verilmemesi durumunda hangi daha vahim eylem ve hadiseye bu miktar ceza verileceğinin de anlaşılamadığına dikkati çekildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN