Meteoroloji'den uyarı: Ülke genelinde toz taşınımı bekleniyor

Meteoroloji'den uyarı: Ülke genelinde toz taşınımı bekleniyor

Kuzey Afrika ve Suriye'den yola çıkarak Yunanistan üzerinden Türkiye’ye giriş yapan toz bulutları ülkeyi etkisi altına almaya devam ediyor. Meteoroloji'den yapılan açıklamaya göre yarın ülkenin etkili olması beklenen toz taşınımının pazar sabah saatlerinden itibaren yurdu terketmesi bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün açıklamasına göre, yarın Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu'nun batısı ve Güneydoğu Anadolu'da, cumartesi günü ise Doğu Akdeniz, İç Anadolu ve Karadeniz ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da toz taşınımı bekleniyor.

Yapılan açıklamada toz taşınımının, pazar sabah saatlerinden itibaren ülkeden ayrılması öngörüldüğü belirtildi.

Toz taşınımının Doğu Akdeniz ile Doğu Anadolu'da orta kuvvette, Güneydoğu Anadolu'da kuvvetli, diğer bölgelerde ise hafif veya zaman zaman orta kuvvette olması bekleniyor. Hava kalitesinde azalma, görüş mesafesinde düşme, çamur şeklinde yağış ve sağlık problemleri gibi olumsuz etkilerin görülebileceği ifade edildi.

YURDUN BATISI İÇİN FIRTINA UYARISI

Ayrıca, batı kesimler için fırtına uyarısı yapıldı. Yarın sabah saatlerinden itibaren İstanbul, Kırklareli, Tekirdağ, Edirne, Çanakkale ve Balıkesir çevreleri ile İzmir'in kuzey kesimlerinde kuzey ve kuzeydoğudan kuvvetli rüzgarlar, yüksek kesimlerde ise fırtına şeklinde esmesi bekleniyor. Aynı şekilde, Antalya, Burdur, Isparta ve Muğla çevrelerinde güney ve güneydoğudan kuvvetli rüzgarlar görülecek.

Kuvvetli rüzgar ve fırtınanın Marmara ve Kuzey Ege'de cumartesi öğle saatlerinden sonra, Batı Akdeniz'de ise cuma akşamından sonra etkisini kaybetmesi tahmin ediliyor. Ulaşımda aksamalar, ağaç ve direk devrilmesi ile çatı uçması gibi risklere karşı dikkatli olunması gerekiyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN