Kırklareli'deki kaçak bungalovlar can aldı! 12 kişinin sele kapıldığı bungalov evlerin ruhsatsız olduğu ortaya çıktı

Kırklareli'deki kaçak bungalovlar can aldı! 12 kişinin sele kapıldığı bungalov evlerin ruhsatsız olduğu ortaya çıktı

Kırklareli'nde meydana gelen selde, 5 kişi yaşamını yitirmişti... Öte yandan 12 kişinin sele kapıldığı, 2 kişinin kayıp ve 1 kişinin de hayatını kaybettiği bungalov evlerinin de kaçak olduğu, herhangi bir ruhsatının bulunmadığı tespit edildi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul ve Kırklareli'nde meydana gelen sel felaketine ilişkin konuştu. Kırklareli'nde sele kapılan 12 kişinin bulunduğu bungalov evlerin ruhsatsız olduğu tespit edildi.

KAÇAK BUNGALOVLARA SORUŞTURMA

aa-20230905-32078301-32078295-kirkl-lvq6.jpg

Bakan Yerlikaya, Kırklareli'ndeki sel felaketine ilişkin açıklamalarda bulundu. Kırklareli'nde bulunan bungalov evler hakkında konuşan Yerlikaya, "Sabahleyin Bakan Yardımcımız ile de orada görüştüm. AFAD Başkanımız olay olduğu andan itibaren oradaydı İğneada Sisli Vadi'de. Çok lokal bir yerde gerçekten kısa zaman içerisinde dün sabah saat 06.00 ile 08.00 arasında, iki saat içerisinde çok güçlü bir yağmur alıyor orada. Maalesef ruhsatsız, hatta mühürlü olduğunu duyduk ki bununla ilgili savcılık da şu anda çalışmasını başlattı. Bungalov evlerde kalan misafirler sele kapılıyor. Bu sabah bir kayıp, aranan cesede ulaşıldı. Maalesef 3 kayıp var şu anda. Aramayla ilgili şu anda 700'ün üzerinde çalışan görevli var. İnşallah onları da en kısa zamanda bulmak istiyoruz. Bir an önce yakınlarına teslim etmek istiyoruz." ifadelerine yer verdi.

Türkiye ve hatta dünya, iklim değişikliğinden ötürü ani sistem geçişleri yaşıyor. Bunu belirten Bakan Yerlikaya, sarı ve turuncu uyarıların sık sık yapıldığını ifade etti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN