'Bungalov faciası'nda altı kişi hayatını kaybetmişti: Yıkım emri olmasına rağmen...

'Bungalov faciası'nda altı kişi hayatını kaybetmişti: Yıkım emri olmasına rağmen...

Kırklareli'nin Demirköy ilçesinde kuvvetli yağış sonrası meydana gelen selde 6 kişinin hayatını kaybettiği Sisli Vadi bungalov evleri hakkında yıkım emri olduğu ortaya çıktı. Ruhsatsız olarak yapıldığı anlaşılan evlerde İl Özel İdaresi tarafından alınan yıkım kararının uygulanmadığı ve mülk sahibinin faaliyetlerini kaçak olarak sürdürdüğü öğrenildi.

Kırklareli'nin Demirköy ilçesi İğneada beldesindeki Longoz Ormanları'nda bulunan Sisli Vadi bungalov evleri geçtiğimiz salı meydana gelen sel felaketiyle 6 kişiye mezar oldu. Metrelerce sürüklenen evlerin iki işletmecisi Demirköy Cumhuriyet Başsavcılığı'nın sürdürdüğü soruşturma kapsamında çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

7700506.jpg

YIKIM KARARI OLDUĞU HALDE UYGULANMADI

Sözcü'den Hakan Kaya'nın haberine göre, CHP Kırklareli İl Genel Meclis üyeleri, altı kişinin hayatını kaybettiği sel faciasıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Açıklamada, söz konusu alanın turizm alanı olarak tespit edilip turizm tesislerinin yapılabilmesi için kamu yararı kararı alınması gerektiği bunun için yapılan oylamada CHP'nin üç olumsuz oyuna karşılık dört olumlu oyla teklifin bakanlıkça onaylandığı belirtildi.

CHP İl Genel Meclisi üyeleri, alanın turizm bölgesi olarak tespit edilip tesislerin yapılabilmesi için 12 Nisan 2021 tarihinde İl Daimi Encümenince değerlendirmeye alındığını ifade etti.

7700505.jpg

Açıklamanın devamında kabul edilen kamu yararı alınması teklifinin Bakanlık onayını da aldığı, daha sonra İl Daimi Encümeni'nin mahkemeye Kamu Yararı Kararı'nın iptali için başvuru yaptığı belirtildi.

Mahkemenin Kamu Yararı Kararı'nı iptal ettiği ve talep sahiplerinin bir üst mahkemeye başvuruda bulunduğu bilgisinin aktarıldığı açıklamada, üst mahkemenin ise bu talebi reddettiği ifade edildi.

Açıklamada, mahkemelerin kararlarına ve İl Özel İdaresi'nin yıkım kararına rağmen bungalovların yıkım işlemlerinin gerçekleştirilmediği ve mülk sahibinin ruhsatsız yapılarda kaçak olarak faaliyetini sürdürmekte olduğu belirtildi.

7700500.jpg

Meclis üyeleri açıklamalarının devamında, "CHP’li İl Genel Meclis üyeleri olarak ilimiz sorumluluk sahamızdaki konulara en ince detaylarına kadar hassasiyetle yaklaşıp en doğru kararı verebilmek için çaba göstermekteyiz. Böylesi acı sonuçlar doğuran bir hususta, gösterdiğimiz hassasiyet ve haklılığımız ne yazık ki üzüntümüzü ve acımızı azaltmamakta olup daha da arttırmaktadır" ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN