Çiftçilerin yeni kabusu! Mahsulden tohumlara kadar yiyip bitiriyor: Her yolu denedi, ne yaptıysa kurtulamıyor

Çiftçilerin yeni kabusu! Mahsulden tohumlara kadar yiyip bitiriyor: Her yolu denedi, ne yaptıysa kurtulamıyor

Çiftçilerin korkulu rüyası yeniden hortladı. Toprakla buluşan ürünleri ortadan kaldırıyor mahsulden tohumlara kadar her şeyi yiyip bitiriyor. Çiftçiler her yolu denese de bir çözüm bulamıyor.

Havaların ısınması ile birlikte ürünlerin hasat süreci de başladı. Bolu'da yaşayan çiftçilerin kabusu haline dönüşen yaban domuzları tarlalara verdiği zararlar ile çiftçileri canından bezdiriyor. Sayıları her geçen gün artarken ürünlere verilen zararlar da çiftçiyi zararı uğratıyor. Çiftçiler her yolu denese de bir türlü domuzlardan kurtulamıyor.

ÇİFTÇİYİ ZARARI UĞRATIYOR

Bolu'nun Mudurnu ilçesine bağlı delice köyünde yaşayan çiftçilerin başı yaban domuzları ile belada. Tarlasına silajlık mısır eken çiftçi Özcan Filiz, yaban domuzlarının saldırısına uğradı. 20 dönümlük tarlasında 3 kez aynı senaryoyu yaşayan Filiz ailesi domuzların neden olduğu zarar yüzünden ürünlerini kaybediyor.

bolu-yaban-domuzu.jpg

Mısır tarlalarına verilen zarar nedeniyle zor durumda kalan Özcan Filiz, yaşadığı mağduriyeti dile getirdi. Mısırlar daha kozadayken domuzlar tarafından yendiğini söyleyen Filiz, tohum halinde domuzların yanına yanaşmadığını söyledi. Masrafının oldukça yüksek olduğunu söyleyen Filiz, tarlaya 15 - 20.000 TL arasında masraf yaptığını belirterek domuz saldırısına uğrayan mısır tarlasına tekrar ekmek zorunda kaldığını söyledi.

yaban-domuzu.jpg

Özcan Filiz'in annesi Huriye Filiz ise, "Burada domuzlar tarlamızdaki mahsulleri yemiş. Bu üçüncü kez ekişimiz. İki sefer traktörle ektirdik, bu sefer motor girmediği için elimizde ekmeye başladık. Başa çıkılacak gibi değil domuzlar." sözlerini dile getirdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN