Bugün başlayıp 4 gün boyunca sürecek! İstanbul, Bursa, Kocaeli, Yalova, Sakarya... Bu kez tehlike çok başka

Bugün başlayıp 4 gün boyunca sürecek! İstanbul, Bursa, Kocaeli, Yalova, Sakarya... Bu kez tehlike çok başka

Türkiye genelinde hava durumuna ilişkin son gelişmeler devam ederken İstanbul, Bursa, Kocaeli, Yalova ve Sakarya için önemli gelişmeler paylaşıldı. Bugünden başlayıp 4 gün devam edeceği öğrenildi. İşte detaylar…

Hava durumuna ilişkin yeni gelişmeler paylaşılırken bu kez İstanbul önemli bir uyarı ile karşı karşıya kaldı. Bu sefer hava kirliliğine karşı uyarılar alan İstanbul, ciddi bir tehlike ile kaşı karşıya. Meteorolojik kaynaklar tarafından edinilen bilgilere göre İstanbul’daki hava kirliliği 4 gün boyunca en yüksek seviyeye çıkacak.

yeni-proje-3-001.jpg

4 GÜN SÜRECEĞİ ÖĞRENİLDİ

Meteorolojik kaynaklardan edinilen bilgilere göre, İstanbul’da önümüzdeki 4 gün boyunca hava kirliliği en yüksek seviyeye çıkacak. Söz konusu bu süre zarfında Avrupa’da hava kirliliği ölçümlerinde ilk sırada yer alması bekleniyor.

VATANDAŞLARA ÖNEMLİ UYARI

Havadaki azotdioksit seviyesinin yükselmesinden dolayı özellikle de alerjik rahatsızlıkları olanlara önemli uyarılar yapıldı. Havada oluşacak ağır ve kötü kokuların kişilerin boğazlarında yanma, gözlerinde acıma ve yaşarma, nefes almada zorluk gibi durumların yaşanabileceği bilgisi paylaşıldı. Hava Forum sosyal medya hesabından yapılan son açıklamada ise “An itibarıyla İstanbul'un üzerine ağır bir hava kirliliği çöktü. Haritaya bakın, kızarıklık tam megakent üzerinde! Şu an kirlilikte Avrupa birincisiyiz.” ifadeleri kullanıldı.

yeni-proje-4.jpg

O İLLERE DE UYARI GELDİ

Meteorolojik kaynaklar İstanbul’daki vatandaşlara dışarıda maske ile gezmelerini önerdi. Bunun yanı sıra hava kirliliğinin Marmara Bölgesi'nde başta İstanbul olmak üzere; Bursa, Kocaeli, Yalova, Sakarya ve Düzce'de en yüksek seviyeye ulaşacağı bildirildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN