B sınıfı ehliyeti olanlar dikkat! Bu 13 bin TL neyin cezası demeyin... Bunu yapmayanlara ceza yolda

B sınıfı ehliyeti olanlar dikkat! Bu 13 bin TL neyin cezası demeyin... Bunu yapmayanlara ceza yolda

Bakanlık tarafından B sınıfı ehliyet kullanan milyonlarca sürücüye yeni bir uyarı yapıldı. Bu uyarıyı dikkate almayan sürücülere 13 bin TL para cezası verilecek. Bunu yapmayanlar sonradan pişman olur. İşte konuya ilişkin detaylar…

İçişleri Bakanlığı tarafından B sınıfı ehliyet sahiplerine yeni bir duyuru yapıldı. Geçtiğimiz yıllarda eski tip ehliyet kullananların ehliyetlerini 31 Aralık 2022 tarihine kadar değiştirmesi gerekiyordu. Lakin bu süre daha sonra yine bakanlık tarafından alınan bir kararla 2024 yılına uzatıldı. Şimdi ise süreye ilişkin bir değişiklik daha yapılmayacağı ve ehliyetlerini değiştirmeyenlere idari para cezası uygulanacağı bildirildi.

yeni-proje-16-002.jpg

33 MİLYONDAN FAZLA KİŞİYİ İLGİLENDİRİYOR

Halk TV’de yer alan habere göre, Türkiye’de 33 milyondan fazla kişinin ehliyeti bulunuyor. Söz konusu bu ehliyetlerin bir kısmı eski tip ehliyetlerden oluşuyor. Lakin artık eski tip ehliyet kullanımı rafa kalkıyor.

Eski tip ehliyetlerin kaldırılması ve yeni ehliyet kullanımına geçilmesi için geçtiğimiz yıllarda bir kural getirildi. İlk başta bu ehliyetlerin 31 Aralık 2022 tarihine kadar değişmesi istenirken pandemiden dolayı süreç uzatıldı ve 31 Aralık 2024 olarak güncellendi.

yeni-proje-17-002.jpg

13 BİN LİRA PARA CEZASI UYGULANACAK

İçişleri Bakanlığı, yayınladığı uyarı ile söz konusu tarihin yeniden değiştirilmeyeceğini belirterek, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü aracılığıyla yenilenmeyecek ehliyetler ile trafiğe çıkılması halinde 1 Ocak 2025 tarihi itibarıyla vatandaşlara 12 bin 978 TL para kesileceğini açıkladı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN