Son dakika... Kiracılar için iyi ev sahipleri için kötü haber! TCMB Başkanı duyurdu

Son dakika... Kiracılar için iyi ev sahipleri için kötü haber! TCMB Başkanı duyurdu

Son dakika haberine göre, kiracılar derin bir nefes alacak. Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Fatih Karahan, ev sahipleri için kötü haberi duyurdu. Kira artışlarıyla ilgili beklenen açıklama geldi. İşte tüm detaylar...

Kiracı ve ev sahibi arasında süren tartışmaların ardından beklenen haber geldi. TCMB Başkanı Karahan, kiracıya iyi ev sahibine kötü haberi verdi. Kira zamlarındaki sınırlanmadan bahsederek, enflasyon tahminlerini güncelledi. İşte güncel enflasyon tahmini...

YIL SONU ENFLASYON TAHMİNİ GÜNCELLENDİ

Son dakika haberinde paylaşılanlar kiracı ve ev sahiplerini yakından ilgilendiriyor. 2024 yılının ikinci enflasyon raporu toplantısı yapıldı. TCMB Başkanı Fatih Karahan'dan kritik noktalara değinen açıklamalar geldi. Enflasyon tahminlerini güncelleyen Karahan, yıl sonu tahmininin 2 puan da artırıldığını işaret etti. Yıl sonu enflasyon tahmini son artışın ardından yüzde 36'dan yüzde 38'e yükseldi.

fatihkarahan-1.webp

O TAHMİNLER SABİT TUTULDU

TCMB'nin enflasyon tahminlerine göre yüksek seyreden güncel enflasyon sonucunda yıl sonu tahminleri revize edildi. Son üç ayda öngörülerin ötesinde olan enflasyon göstergelerinin ana eğilimde gerilemeye işaret ettiği paylaşıldı.

Yıl sonu enflasyon tahmini yüzde 38'e çıkarken, 2025 ve 2026 yılına ait enflasyon verileri yüzde 14 ile yüzde 9 seviyelerinde sabit tutuldu. Orta vadede enflasyonun yüzde 5 oranında istikrar kazanmasını hedeflediklerini paylaştı.

temel-ihtiyac-kredisi-nedir-temel-ihtiyac-kredisi-basvurusu-nasil-yapilir.jpg

KİRA ARTIŞLARI SINIRLANDIRILABİLİR

Kira artışlarından bahseden Karahan, artış eğilimi, tüketici enflasyonu eğilimin altında kaldığını vurguladı. Konut fiyatlarındaki artışın yavaşlamasıyla ilerleyen dönemlerde gecikmeli olarak kira artışının sınırlanabileceğinden bahsetti. Karahan'ın açıklamasını yorumlayan emlakçılar yakında kira fiyatlarındaki artışların yavaşlamasını beklediklerini söyledi.

Sıkı para politikasının enflasyon hedeflerine uygun bir seviyeye gelene kadar devam edeceklerinin altını çizdi. Kalıcı bir bozulmaya izin verilmeyeceğini söyleyen Karahan, kredi ve faiz oranlarını da gündemine aldı.

banka-xxjk-cover.jpg

PARASAL SIKIŞAŞTIRMA SÜRECİ DEVAM EDİYOR

Haziran 2023 tarihinde parasal sıkılaştırma sürecinin başladığını işaret ederek, politika faizini yüzde 8,5 seviyelerinden yüzde 50 seviyelerine çıkartıldığını söyledi. Makroihtiyati politikalarının uygulandığını söyleyerek, ihtiyac ve ticari kredi büyümesinin yüzde 2 seviyelerine kadar gerilediği belirtildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN