Çiftçilerin tadını tuzunu yerine getirecek açıklama! Hayırlı uğurlu olsun, sonunda hesaplara yatırılıyor

Çiftçilerin tadını tuzunu yerine getirecek açıklama! Hayırlı uğurlu olsun, sonunda hesaplara yatırılıyor

Yeni ile birlikte milyonlarca çiftçi gözünü yeni zamlı tarımsal destek ödemelerine çevirmiş durumda. Türkiye'de artan enflasyon ile birlikte birçok ürüne peş peşe zam yapılırken bunlardan en çok etkilenen gübre fiyatları olmuş durumda. Çiftçiler geçinmek ve üretim yapmak için çok zor durumlar yaşarken Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı'dan güzel haber geldi. Çiftçilerin tadını tuzunu yerine getirecek açıklama! 944 milyon 907 bin liralık tarımsal destek ödemesi hesaplara yatırılıyor.

Milyonlarca çiftçinin beklediği destek ödeme programı sonunda belli oldu. Artan enflasyon tarım sektörünü sert şekilde etkilerken gözler destek ödemelerine çevrilmiş durumda. Beklenen haber ise Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı'dan geldi. Çiftçilerin tadını tuzunu yerine getirecek açıklama. Şimdiden hayırlı uğurlu olsun. Bakan Yumaklı, 944 milyon 907 bin liralık tarımsal destekleme ödemesinin çiftçilerin hesaplarına aktaracaklarını ifade etti. Peki tarımsal destek ödemeleri ne zaman hesaplara yatacak? İşte tüm merak edilenler haberimizin detayında...

BAKAN MİLYONLARCA ÇİFTÇİYE MÜJDEYİ VERDİ! 944 MİLYON TL HESAPLARA YATACAK

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, sosyal medya hesabından paylaşımda bulunarak milyonlarca çiftçiye yapılacak olan destek ödemeleri ile ilgili önemli bilgiler aktardı. Destekleme ödemelerinin hayırlı ve bereketli olması temennisinde bulunan Yumaklı, "Toplamda 944 milyon 907 bin lira tarımsal destekleme ödemesini çiftçilerimizin hesaplarına aktarıyoruz." ifadesini kullandı.

yeni-proje-2024-05-10t115951-166.jpg

ŞİMDİDEN HAYIRLI UĞURLU OLSUN...

Bakan Yumaklı'nın paylaşımında söz konusu destek ödemesinin detaylarına ilişkin bilgi de verildi.

Buna göre, fındık alan bazlı gelir desteği için 842 milyon 765 bin lira, süt analizi desteği için 84 milyon 663 bin lira, düve alım desteği için 16 milyon 840 bin lira, hayvan gen kaynakları desteği için 392 bin 900 lira, sertifikalı tohum üretim desteği için 246 bin 100 lira ödeme gerçekleştirilecek.

ÇİFTÇİ DESTEK ÖDEMESİ NASIL SORGULANIR?

Çiftçi Kayıt Sistemi'ne kayıtlı olan vatandaşlar e-Devlet üzerinden T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleriyle Çiftçi Destek Ödemesi sorgulaması yapabilir.

yeni-proje-2024-05-10t120000-552-001.jpg

Sorgulama yapmak için e devlet ekranı üzerinden Çiftçi Kayıt Sistemi ekranına giriş yapmak yeterli. Ödeme sorgulamalarını yapacak olan vatandaşların e devlet şifresi temin etmeleri gerekiyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN