Kolonya mahallesinde suçlu kim?

Kitaplar da filmler de suçu işleyenden çok azmettiricisi kim diye bakılır. Gerçek olaylarda peki?
Ha bugün ha yarın yaşanan olayı A dan Z ye hepimizi görebiliyorduk, bu kadar savunmasız kalmışlardı. Tahminim maç bitimi koridorda stat çıkışında diye düşündüm ama saha içinde herkesin gözü önünde 100'lerce kameranın olduğu yerde yapıldı. Takımı için kendini kaybeden taraftar yapar sandık, teknik ekip içinde heyecanlı arkadaşlar var onlar yapabilir düşüncesine girdik ama darp eden kişi bir başkan çıktı, Evet bir başkan hem de zamanında Milletvekili olan birisi doğru ise belinde silahı da var. Yanında yancısı - yada koruması.

Oysa ülkemizi seven top koşturan Josef de Souza:

“Bir oyuncuyu öldürdükleri gün veya en sevdiği şeyi yapmasını engelleyerek sakat bıraktıkları gün ya da bir hakeme saldırdıkları gün beni hatırlayacaksınız”

Hatırladık!

Sayın Ali Koç; Ey Fenerbahçe camiası ayaklanın bir gün bizden biri çıkıp Futbol Federasyonuna gidip birini tokatlarsa hiç şaşırmayın iş oraya gidiyor. Nefes aldırmayın bu adamlara sokakta görürseniz fotoğraf çekin alışveriş merkezinde görürseniz tepkinizi verin, tokatsa tokat yumruksa yumruk vurun.
Eski Rizespor başkanı Hasan Kartal silahım olsa hakemi vururdum.

Galatasaray yöneticisi ligi bitirmeyiz bu hakemlerle.

Trabzonspor kulübü Mete Kalkavan üzerinden MHK ve TFF için kurduğunuz kirli düzeni yerle bir edeceğiz.

Galatasaray oyuncusu Kaan Ayhan saha içerisinde parmak göstererek sen çok oluyorsun gibi gibi sözler.
Bir hakem düşünün bir maça Perşembe günü görevlendirildi, Maç Pazar günü o güne kadar sosyal medyada hakaretler başlıyor, X takımın taraftar bunun rengi belli bizi doğrayacak, eşinin teyzesi kulüp başkanın olduğu firmada çalışıyor. Maç günü ismi okunurken ıslıklamalar başlıyor binlerce taraftar tarafından maç içinde hatalı bir düdük geçmiş olsun duymadığımız küfürler, maç sonu güvenlik olayı erken çözerse polis kalkanı eşliğinde hakem odasına.

Sonra devreye zamanında sanki çok iyi maç yönetmiş hakemler öyle süslü püslü cümleler ile alttan hem tehdit hem de taraftarın önüne atma, En güzel yapılan iş. Sosyal Medya mı verdiği kararın akabinde coştu bile.

Olay sonrası her zaman yaptığımız en güzel şeyi yaptık, Cumhurbaşkanı kınama, Adalet Bakanı kınama, İç işleri Bakanı kınama, bütün futbol kulüpleri kınama, TFF Başkanı kınama, ilk defa konuşan MHK başkanı kınama.

Kendimizi göstermek tanıtmak için hani Süper kupayı Arabistan'da oynayıp bizi kıskanacaklar dediğimiz Avrupa da manşetiz, ne yaptırım gelir bilemeyiz.

Hakemlerde bir insan hata yapabilirler bazısı kasıtlı bazısı istemeyerek sen kasıtlı olanı bulup cezalarını vermekle yükümlüsün.

Sonuç olarak beklediğimiz bugün olur yarın olur denilen şey Ankaragücü stadında oldu. Başkan Faruk Koca yanındaki üç kişi gözaltına alındı-alınacak. Buradan ne sonuç çıkar diye sorarsanız üç kişiden biri bir kaç ay içerde kalır, başkan futboldan men edilir başkanlığı düşer, Ankaragücü puan silme ya da küme düşme cezası.

Halil Umut Meler sıcağı sıcağına bu iş buraya kadar dese de ikna edilir hakemlik yapmaya devam eder, iki ay sonra yine kendisine eleştiri ve hakaretler başlar.

Kolonya mahallesinde çözüm ise suçlu biliniyor, azmettiren kim olayların buraya kadar gelmesinin önünü açanlar kim bulunursa darp adam yaralama dosyası da çözülmüş olur.

YORUMLAR (6)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
6 Yorum