İsmail Kartal inadı

Klişe bir laftır, atan ve tutanın iyise her maçı kazanırsın. Sarı Lacivertlilerde 6-8 oynayan Fred 2 maçtır yok kazanamıyor. Makine gibi işleyen takım oyun sisteminden uzak, demek ki her şey takım halinde oluyormuş. Sezona müthiş bir giriş yapan Fenerbahçe ve Galatasaray için derbiler hariç Adana Demirspor deplasmanını geçen takım şampiyonluğa net ulaşır söylemleri cumartesi akşamı Galatasaray’ın Hatayspor’a yenilmesi ile rafa kalktı.

Emre Akbaba, Belhanda orta sahası, kanatta Yusuf Sarı performansı, Niang-Balotelli forvet hattı ligin en dizaynlı takımlardan olmasını sağlıyor. İsmail Kartal için ideal stoper hattı ve önünde oynayan İsmail - Fred ikilisinin olmaması en sıkıntılı konusu. Sarı Lacivertliler için bunlar dışında araştırılması gereken diğer konular ise sakat oyuncular giden geri gelemiyor.E mre Mor sezon başından beri sakat, Joshua King nerelerde, Cengiz hala güçlenemedi. Mert Hakan sakat ama her hafta disipline sevk ediliyor.

İsmail Kartal inadından vazgeçmeyerek geçen haftanın iki formsuz oyuncusu Samet ve Zajc ile oyuna başladı. Fenerbahçe ve Galatasaray rotasyona gitseler dahi hep aynı oyuncularla oynuyorlar. Mesela Oosterwolde sol beke alınıp, stoper Mert Müldür yapılabilirdi. İrfan Can Kahveci ideal yeri 8 numarada oynayabilirdi. Ferdi dahi joker olarak stoperlerin önünde denenebilirdi. Takımın omurga eksiklikleri olduğundan dolayı.

Lig standartlarının üstünde başlayan maçın ilk 15 dakikası Ertaç Özbir’in kurtarışları ile geçti. Ön alan baskısından dolayı oyun kuramayan Adana Demirspor bireysel hatalardan dolayı rakibine 5 pozisyon verdi. Dzeko karşı karşya isteyerek vursa golü erken bulabilirdi sarı lacivertliler. Bosnalı golcü takımın ilk yarıda en istekli oyıncularındandı. 45 dakika sarı laciverli oyuncuların çektiği şutlarla rakip kaleciyi sadece ısıtmak ile geçti. Ertaç bu kurtarışlarla dahada güven kazandı.

Emre Akbaba, Belhanda gibi teknik oyuncularının devreye girememesi beklentiden uzak bir takım çıkardı ortaya. adana Demirspor ilk yarıya nazaran ikinci yarı daha istekli emin bir şekilde oyundaydı. Kazanılan topları hızlı oyuncularına aktarınca sarı lacivertlileri tedirgin etmeye başladı. Büyük maçların küçük oyuncusu İrfan Can Kahveci ve Osayi Samuel’in top kayıpları, Zajc’ın etkisiz kalması bazı oyunculara sahada çift yük bindirdi.

Oyuna ilk müdahaleyi Kluivert yaptı, Niang - Balotelli hamlesi yaptı. İsmail Kartal, ikinci yarı düşen takımına müdahaleyi 75. dakika Osayi-Mert, İrfan Can - Cengiz Ünder değişimi ile yaptı. Beşiktaş maçından sonra Fenerbahçe maçında da yaşanan boks maçına benzer hareketlerin karşılığı yine sonuçsuz kaldı. Saha zemini sakatlıklar Fenerbahçe için dezavantajdı ama İsmail Kartal’in Zajc inadı, İrfan Can Kahveci’nin saha içerisindeki saçmalıkları, rotasyonu hep aynı oyuncuları üzerine yapmasından dolayı, milli araya puan farkı ile girip psikolojik üstünlüğü alması işten bile değildi. En zor deplasmandan alınan beraberlik takıma bir nebze iyi geldi.

YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum