TFF "Geleceğin Yıldız Kızları" projesini tanıttı

TFF "Geleceğin Yıldız Kızları" projesini tanıttı

Türkiye Futbol Federasyonu ve Ülker, "Geleceğin Yıldız Kızları" projesini tanıttı. Riva Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nde gerçekleştirilen basın toplantısına, TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, Ülker CEO'su Mete Buyurgan, A Milli Kadın Futbol Takımı Teknik Direktörü Necla Güngör Kıragası ve A Milli Kadın Futbol Takımı oyuncusu Emine Ecem Esen ile davetliler katıldı.

Türkiye Futbol Federasyonu ile Ülker, "Geleceğin Yıldız Kızları" projesini tanıttı.

Ülker ile kadın futbolunun gelişimi için çok önemli bir projeye imza attıklarını dile getiren Mehmet Büyükekşi "Ülker, milli takımlarımıza aşina ve geçmişte beraber birçok projeye imza attığımız bir partner olmanın ötesinde, bu topraklarda büyüyen her çocukta izi olan bir marka. Böyle bir marka ile 15 Yaş Altı Kız Futbol Milli Takımı’nın futbolcu havuzunu geliştirerek, gençlerin hayallerini gerçekleştirecek olmak bizlere mutluluk veriyor. Özellikle kadınlarımız ve kadın futbolu adına önemli bir adım olan bu proje, milli takımımız için bir havuz oluşturma özelliğini taşıyor. 'TFF Ülker Geleceğin Yıldız Kızları' sürekliliği olan bir proje haline bürünerek, Türkiye Kadın Milli Takımı için yetenek havuzu oluşturacak" dedi.

tff.jpg

A Milli Kadın Futbol Takımı Teknik Direktörü Necla Güngör Kıragası ise "Cumhuriyetimizin 100. yılında TFF-Ülker iş birliğiyle başlatılacak olan Geleceğin Yıldız Kızları Projesi; fırsat eşitliğinin sağlanmasının yanı sıra her kız çocuğuna futbol topu ile tanışma ve oyunun içinde olma fırsatı tanıyarak, geleceğe daha da umutla bakmamızı sağlayacaktır. Geçmişten günümüze kadın futbolunun yanında olan Ülker’e ayrıca teşekkürlerimi iletmek isterim. Türkiye sanayisinde önemli yeri olan Ülker, kadın futbolu alanında da yolu açan, geliştiren taraf olacaktır." ifadelerini kullandı.

tff2.jpg

Ülker CEO'su Mete Buyurgan ise kız çocuklarına destek olacak bu projenin kendileri için büyük önem taşıdığını belirterek "Cumhuriyet'imizin 100. yılını kutlarken, kız çocuklarına fırsat eşitliği sağlamak ve onların hayallerini sonuna kadar desteklemek için oluşturulan 'TFF Ülker Geleceğin Yıldız Kızları' projesini, uzun yıllardır omuz omuza ilerlediğimiz Türkiye Futbol Federasyonu’yla hayata geçirmekten mutluluk duyuyoruz. Bizim için kadınların toplumda, iş yaşamında, sporda kısaca her alanda eşit yer almaları önemli bir hedef. İnanıyoruz ki ana sponsoru olduğumuz Kadın Futbol Milli Takımlarımız bu hedef için çok önemli bir rol model. Biliyoruz ki futbol sadece bir ‘erkek oyunu’ değil" dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN