Son 5 sezonun şampiyonu artık Amerika'da at binecek

Son 5 sezonun şampiyonu artık Amerika'da at binecek

2006 yılından bu yana Türkiye'de at binen jokey Gökhan Kocakaya, bundan sonraki kariyerini Amerika Birleşik Devletleri'nde sürdürecek. Daha farklı başarılar yakalamak istediğini belirten Kocakaya ""Ülkem ve kendi adıma daha güzel ve başarılı işler yapabilmek için böyle bir karar aldım. Zor olacak çünkü kalbimin yarısı ve değer verdiğim insanlar burada. Kendi ismimi ve Türk jokeyliğinin belki de dönüm noktası olacağını düşünüyorum" dedi.

2006 yılından bu yana Türkiye'de at binen jokey Gökhan Kocakaya, bundan sonraki kariyerini Amerika Birleşik Devletleri'nde sürdürecek. Üst üste 5 yıldır en çok yarış kazanan jokey olma başarısını gösteren Kocakaya, 12 Kasım'da Veliefendi Hipodromu'nda son kez at bindi.

Bugüne kadar katıldığı 16 bin 204 yarışın 2 bin 908'ini kazanma başarısını gösteren jokey, 2 bin 512 de ikincilik elde etti. 2009 yılında Türk atçılığının en prestijli mücadelesi olan Gazi Koşusu'nu Miramis isimli safkanla kazanan Kocakaya, birbirinden önemli birçok koşudan zaferle ayrılmasını bildi.

jokey1.jpg

"DAHA ÖNCEDEN ALMIŞ OLDUĞUM BİR KARARDI"

Türk jokeyleri adına elinden geleni yapacağını söyleyen Gökhan Kocakaya, "Artık gelebileceğim noktaya geldim. Çünkü son 5 yıldır zirvedeyiz. Fakat benim için artık kariyerimde daha iyi, güzel ve daha anlamlı bir dönemece girmem gerekiyordu. Daha önceden almış olduğum bir karardı. Bunu gerçekleştirme konusunda biraz zamana yaymıştım. O zaman geldi. Dediğim gibi zor ama bu kararı almak zorundaydım. Türkiye'de gelebileceğim noktaya da geldim. Kariyerimin zirvesindeyim. Fakat bundan sonrasında ülkem ve kendi adıma daha güzel ve başarılı işler yapabilmek için böyle bir karar aldım" dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN