Rıza Kayaalp'ten Avrupa Güreş Şampiyonası'nda gümüş madalya

Rıza Kayaalp'ten Avrupa Güreş Şampiyonası'nda gümüş madalya

Bükreş'te düzenlenen Avrupa Güreş Şampiyonası finalinde rakibi Sergei Semenov ile karşılaşan milli sporcu Rıza Kayaalp, grekoromen stil 130 kiloda gümüş madalya kazandı.

Romanya'nın başkenti Bükreş'te düzenlenen Avrupa Güreş Şampiyonası'nda, milli güreşçimiz Rıza Kayaalp, finalde Rus rakibi Sergei Semenov'a yenilerek gümüş madalya kazandı. Kayaalp, kariyerindeki 13. Avrupa şampiyonluğunu elde etme hedefiyle çıktığı bu önemli maçta, maalesef hedefine ulaşamamanın üzüntüsünü yaşadı.

Maçla ilgili değerlendirmelerde bulunan Rıza Kayaalp, müsabakada 2-0 öne geçtiğini ancak bir anlık dalgınlık sonucu mağlup olduğunu belirtti. "Normalde o oyunu yiyecek bir sporcu değilim." diyen Kayaalp, maçı soğutmak yerine şampiyonluk hırsıyla hatalı bir hamle yaptığını ve bu yüzden yenilgiyi kabullenmek zorunda kaldığını ifade etti.

55.jpeg

Buna rağmen Rıza Kayaalp, motivasyonunu kaybetmiş değil. 2024 Paris Olimpiyat Oyunları'na odaklanan milli güreşçi, gelecek sene Avrupa Şampiyonası'nda rekor kırmak için tekrar mücadele etmeye hazır olduğunu belirtti. Kayaalp, "Önümüzdeki sene rekor için bir kere daha Avrupa Şampiyonası'na katılmak boynumuzun borcu oldu." diyerek hırsını ve kararlılığını vurguladı.

Rıza Kayaalp'in eşi ve kızının da Bükreş'te olduğunu ve 13. şampiyonluğu birlikte kutlamayı planladıklarını ancak bu hedefe ulaşamadıklarını belirtti. Kayaalp, kızıyla tur atma hayalini gerçekleştirememenin hayal kırıklığını da dile getirdi.

1.jpg

AİLESİ VE HEMŞEHRİLERİ FİNALİ SİNEMADA İZLEDİ

Öte yandan, Rıza Kayaalp'in final müsabakası memleketi Yozgat'ta büyük bir ilgiyle izlendi. Yozgat Belediyesi Büyük Sinema Kültür ve Sanat Merkezi'nde düzenlenen izleme etkinliğine, Kayaalp'in ailesi, yakınları ve Yozgat halkı büyük bir coşkuyla katıldı. Maçı izlemek için bir araya gelen vatandaşlar, milli güreşçimize desteklerini gösterdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN