Edinburgh Dükü Kupası'nda golfçüler depremzede çocuklar için yarıştı

Edinburgh Dükü Kupası'nda golfçüler depremzede çocuklar için yarıştı

Türkiye İnsan Kaynakları, Eğitim ve Sağlık Vakfı (TİKAV) koordinasyonunda Uluslararası Ödül Programı’nın tüm dünyada 2001 yılından bu yana oynanan Edinburgh Dükü Kupası Golf Turnuvası Türkiye’de ilk kez Antalya’da gerçekleştirildi. Organizasyondan elde edilen gelir 6 Şubat depremlerinden etkilenen çocukların Ödül Programı’na katılımı için kullanılacak.

Antalya, hafta sonunda uluslararası önemli bir organizasyona ev sahipliği yaptı. Akfen Holding’in kurucusu olduğu TİKAV koordinasyonunda Uluslararası Ödül Programı’na destek sağlayan ve tüm dünyada 2001 yılından bu yana oynanan Edinburgh Dükü Kupası Antalya'da hayata geçirildi.

Dünyanın prestijli golf turnuvaları arasında gösterilen Turnuva’nın Türkiye ayağı, Türkiye Cumhuriyeti’nin 100’ncü kuruluş yıldönümünde TİKAV koordinasyonunda Belek’teki Gloria Golf Club’da düzenlendi.

Turnuvanın yapıldığı ülkelerde katılımcılardan toplanan bağışların o ülkedeki gençlerin yararına kullanılması şart olan Edinburgh Dükü Kupası’da yardımlar, 6 Şubat Kahramanmaraş depremlerinden etkilenen gençlerin Ödül Programı’na kazandırılması çalışmalarına kaynak olarak kullanıldı.

ÖZEL TASARIM YÜZÜĞE KURDOĞLU’NDAN 6 BİN EURO

Turnuva kapsamında Akfen Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın, Limak Holding Onursal Başkanı Nihat Özdemir, TFI TAB Gıda Yatırımları Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve CEO’su Korhan Kurdoğlu, Bilkent Holding İcra Kurulu Üyesi Önder Sezgi, Koray Grup Yönetim Kurulu Üyesi Selim Koray, TİM eski başkanlarından ve Global Yatırım Holding Yönetim Kurulu Üyesi Oğuz Satıcı gibi yerli-yabancı iş dünyasından isimlerin de katıldığı bir gala yemeği düzenlendi.

Yerli ve yabancı 65 iş adamı ve golfçü, gala yemeğinde düzenlenen açık artırmada sanatçı Doğukan Çiğdem tablosu, Atasay tarafından turnuvaya özel tasarlanmış özel altın yüzük ve İngiltere’deki Windsor Kalesi’nde bir akşam yemeği için yarıştı.

Açık artırmada iki yabancı katılımcı 4 bin pounda tabloyu ve 2 bin 500 pounda Windsor Kalesi’nde akşam yemeğini aldı. Korhan Kurdoğlu ise yüzük için artırmayı verdiği 6 bin poundluk teklifle kazandı. Böylece depremzede çocuklar için 500 bin TL civarında yardım toplandı.

“TURNUVAYI TÜRKİYE’YE GETİRDİĞİMİZ İÇİN GURURLUYUZ”

TİKAV Yönetim Kurulu Üyesi Pelin Akın Özalp, Türkiye Cumhuriyeti’nin 100’ncü kuruluş yılında ve Uluslararası Ödül Programı’nın Türkiye’de 20’nci yılını kutladığı 2023’de dünyaca bilinirliği olan golf turnuvasının takviminde Türkiye’nin ilk defa yer almasının kendilerini gururlandırdığını belirtti.

“Uluslararası Ödül Programı’na şimdiye kadar Türkiye’den katılan genç sayısı 20 bini geçtiğini belirten Özalp, "Turnuvadan elde edilen gelir, deprem bölgesinde eğitimlerini sürdüren gençlere Ödül Programı’nı ulaştırma çalışmalarına kaynak yaratacak. Bu sayede gençlerimizin hayatlarını olumlu bir şekilde etkilerken, toplumumuza değerli katkılar sunmalarına da neden olmayı hedefliyoruz” diye konuştu.

“PRENS ZİYARETİ İLE BİRLİKTE PROGRAMA KATILIM ARTTI”

Edinburgh Dükü Prens Edward’ı İstanbul’da ağırladıklarını da hatırlatan Pelin Akın Özalp, “Bu ziyaretin yarattığı farkındalık ile Uluslararası Ödül Programı’nı kendi okullarında uygulamak isteyen kurumların ilgisi ile karşılaştık. Şimdiye kadar ulaştığımız 20 bin genç sayısını kısa zamanda daha da artıracağımızı düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.

Pelin Akın Özalp’in verdiği bilgilere göre Prens’in ziyaretinin ardından Ankü Okulları, Tuzla Edukent Anadolu Lisesi, Özel Bursa Gökkuşağı Koleji, Mehmet Emin Resulzade Anadolu Lisesi, Özel İdeal Beşgen Okulları, Theory International Schools, Özel İstanbul Bilim Anadolu ve Fen Lisesi okulları da Ödül Programı’nı uygulamak için başvurdu.

Gönüllü Hizmet, Fiziksel Gelişim, Beceri Geliştirme, Macera ve Keşif Yolculuğu bölümleriyle tüm dünyada 14-24 yaş arasındaki gençlerin bireysel gelişimine katkı yapmayı amaçlayan Uluslararası Ödül Programı, Türkiye’de kurumsal olarak 20 yıldır uygulanıyor.

Program, 2023 yılı başı itibariyle, Türkiye’de 147 aktif Ödül Merkezi, 8 binden fazla aktif katılımcısı, bini aşkın aktif gönüllüsü ile faaliyetlerine 34 ilde devam ediyor.

FİNALİSTLER İNGİLTERE'DE TÜRKİYE’Yİ TEMSİL EDECEK

Turnuvanın dünyanın farklı ülkelerinde hayata geçirilen her farklı etabındaki finalistler, İngiltere'de düzenlenen Edinburgh Dükü Kupası Dünya Finalleri'ne katılmaya davet ediliyor.

36 delikli Dünya Finali, Londra'ya yakın iki prestijli golf sahasında iki gün boyunca gerçekleşiyor. Ayrıca Windsor Kalesi'nde özel bir saha olan Kraliyet Hane Golf Kulübü'nün üyeleriyle ek bir dostluk maçı da oynanıyor. Ödül töreni yemeği, Kraliyet Ailesi'nden isimlerin katılımıyla Windsor Kalesi'nin düzenleniyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN