Yazın suni çimde maç keyfinde kimyasal riski

Yazın suni çimde maç keyfinde kimyasal riski

Çevre uzmanı Prof. Dr. Mustafa Öztürk, suni çimlerdeki kimyasalların sporcuların sağlığı için risk oluşturduğunu ve atık lastiklerin suni çim yapımında kullanılmaması gerektiğini söyledi.

Suni çimlerdeki kimyasallar sporcuların sağlığı için risk oluşturuyor. Atık lastiklerin suni çim yapımında kullanıldığını söyleyen Çevre uzmanı Prof. Dr. Mustafa Öztürk, suni çimlerin ise sıcak havalarda normal çimlerden 20 derece daha sıcak olduğunu vurguladı.

Prof. Dr. Öztürk, şunları aktardı:

"Çünkü sıcak havalarda suni çimler, mikro ısı adası oluşturuyor ve normal çimlerden 20 derece daha sıcak oluyor. Bunun sonucunda açığa çıkan zararlı kimyasallar sporcular için tehlike saçıyor. Ortaya çıkan nanoplastik ve mikroplastik gibi bu zararlı kimyasallar solunum yoluyla sporcuların ciğerlerine kadar ulaşıyor ve hastalıklara neden oluyor. Verdiği zarardan dolayı Avrupa ülkeleri ile ABD ve Japonya gibi ülkeler artık atık lastikleri suni çim saha üretiminde kesinlikle kullanmıyor. Biz de ülke olarak artık atık lastikleri çim sahalarda kullanmamalıyız.”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN