Dışarıda klozete tuvalet kağıdı serip oturuyorsanız dikkat! Uzmanlar üzerine basa başa uyardı: Böylesi daha zararlıymış

Dışarıda klozete tuvalet kağıdı serip oturuyorsanız dikkat! Uzmanlar üzerine basa başa uyardı: Böylesi daha zararlıymış

Dışarıda tuvalete girdiğinizde klozete tuvalet kağıdı serip oturuyorsanız dikkat! Uzmanlar üzerine basa basa uyardı… Meğer bu şekilde yapmak çok daha zararlıymış…

Birçok kişi dışarıda tuvalete girdiği zaman mikroplardan korunmak için kendince çeşitli önlemler alır. Bu önlemlerin en yaygını ise klozete tuvalet kağıdı sererek oturmaktır. Ancak, bizim sağlıklı olarak gördüğümüz bu yöntem hiç de öyle değilmiş. Uzmanlardan bu konuyla ilgili kritik uyarı geldi…

KLOZETE TUVALET KAĞIDI SERMEK ÇOK DAHA RİSKLİ

Sifon çekildiğinde tuvaletteki bakteriler ortama yayılmaya başlar. Klozetin üzerinde tutunamayan bakteriler için en ideal yer ise tuvalet kağıtlarıdır.

klozete-tuvalet-kagidi-sermenin-zararlari-1.jpg

Hastalıkların yayılmasının asıl nedeniyse ellerimizdir. Klozetin üzerine tuvalet kağıdı serdiğimiz zaman, mikroplar ile temasta bulunan ellerimizden dolayı hastalıklara yakalanma riskimiz çok daha fazla olur. Bu yüzden ellerimizi sık sık yıkamamız gerekiyor. Ellerimizi sabunladıktan sonra minimum 20 saniye ovalayınca iyice yıkamak hastalıkları %50 oranında önlüyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN