Yine bir 'Heimlich Manevrası' başarısı! Henry Heimlich görse gurur duyar: Bozuk para yutan çocuk ölümden böyle döndü

Yine bir 'Heimlich Manevrası' başarısı! Heimlich Manevrası'nın yaratıcısı Henry Heimlich görse ülkemizle gurur duyardı! Bozuk para yutan çocuğu, o manevra sayesinde kurtardı...

Esenyurt'ta bir alışveriş merkezinde, annesiyle birlikte alışveriş yapan bir çocuk, oynarken boğazına takılan bozuk para nedeniyle ölümden döndü. Yaşanan kritik anlar güvenlik kamerasına yansırken, çevredeki vatandaşların müdahalesiyle çocuğun hayatı kurtarıldı.

Olay, dün Esenyurt Necip Fazıl Kısakürek Mahallesi'nde bulunan bir giyim mağazasında gerçekleşti. Küçük çocuk, elinde bulunan 1 TL'lik bozuk parayı oynarken yanlışlıkla yuttu. Boğazına takılan para nedeniyle nefes alamayan çocuk fenalaşırken, çevrede bulunanlar hemen müdahale etti. Ancak çabalar sonuçsuz kalınca, iş yerine çağrılan bir vatandaş "Heimlich Manevrası" uygulayarak çocuğu kurtardı. Yaşanan olaylar, güvenlik kamerası tarafından saniye saniye kaydedildi.

Olayı anlatan mağaza çalışanı Halil Canpolat, "Çocuk annesiyle birlikte dükkana geldi. Elindeki para ile oynarken ağzına atmış ve boğazında kalmış. Sonrasında ise bir vatandaşı çağırdım ve çocuğu kurtardı. Zaten çocuğu salladı, o sırada para çıktı. Daha sonrasında annesi çocuğu hastaneye götürdü" şeklinde konuştu.

Olayın ardından çocuğun sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.