Yasaklanan Beypazarı Maden Suyu'ndan ilk açıklama: Kanıya nasıl vardıklarını bilmiyoruz

Yasaklanan Beypazarı Maden Suyu'ndan ilk açıklama: Kanıya nasıl vardıklarını bilmiyoruz

Beypazarı Soda yetkilisinden, İsviçre Federal Gıda Güvenliği ve Veterinerlik Bürosu’nun (FSVO) sodalara ilişkin toplatma kararı ve içilmemesi tavsiyesinin ardından ilk açıklama geldi.

İsviçre Federal Gıda Güvenliği ve Veterinerlik Bürosu (FSVO) tarafından, içeriğinde yüksek miktarda bor tespit edildiği gerekçesiyle Beypazarı Maden Suyu'nun bir parti numarasının tüketilmesinin yasaklanması ve toplatılması kararının ardından, Beypazarı Soda'dan ilk resmi açıklama geldi.

Marketing Türkiye'ye konuşan Beypazarı yetkilisi, İsviçre'deki analiz sonuçlarına göre bor minerali miktarının izin verilenin iki katına çıktığı belirtilerek, "Açıkçası böyle bir kanıya nasıl vardıklarını bilmiyoruz. Sağlıklı yaşam için insanlar bor minerali takviyesi alıyor. Örneğin, kemik erimesini durdurmak için kullanılan takviye gıdalar, her kapsülde 3 mg bor içeriyor" dedi.

"İSVİÇRE'YE 7 YILDIR SODA GÖNDERİYORUZ"

Yetkilinin ifadesine göre, bor oranları konusunda İsviçre'nin belirlediği sınır, AB üye ülkelerinin mevzuatındaki 1'e 5 oranından daha katı. Beypazarı yetkilisi, şirketin Amerika'dan Avustralya'ya, Hollanda'dan Belçika'ya kadar pek çok ülkeye ihracat yaptığını ve İsviçre'ye 7 yıldır ürün gönderdiğini belirtti.

Ayrıca, yeraltı kaynak sularının yağışlardan etkilendiğini ve mineral değerlerinin dönemsel olarak değişebileceğini vurgulayan yetkili, "2022'de yapılan ölçümlerde bor minerali 0,33, 2023'te ise 1 olarak ölçüldü," şeklinde konuştu.

Beypazarı yetkilisi, İsviçre Federal Gıda Güvenliği ve Veterinerlik Bürosu’nun maden sularını içme suyu kriterleriyle analiz ettiğini ifade ederken, tüm içeceklerin farklı analiz tayinlerine tabi tutulması gerektiğini de ekledi. Yetkili ayrıca, bu tür haberlerin maksatlı olarak çıkarılmış olabileceğini ve konuyla ilgili resmi bir yanıt için çalışmaların devam ettiğini belirtti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN