Uzmanlar uyardı: Afrika'dan Türkiye'ye göç eden kuşlar hastalık getiriyor

Uzmanlar uyardı: Afrika'dan Türkiye'ye göç eden kuşlar hastalık getiriyor

Uzman veteriner hekim ve kuş gözlemcisi Gökçe Coşkun, Afrika'dan göç eden kuşlarda kene tespit edildiğini ve bu durumun insan ve hayvan sağlığı için büyük risk oluşturduğunu açıkladı.

Türkiye Afrika'dan göçen kuşlar sebebiyle büyük tehdit altında. Uzman veteriner hekim ve kuş gözlemcisi Gökçe Coşkun Hatay'ın Samandağ ilçesinde Milliha Kuş Cenneti'nde nadir bir kuş türü olan doğu cılıbıtında iki kene tespit etti.

FARKLI HASTALIKLARI ÜLKEMİZE TAŞIMA RİSKİ FAZLA

Bu kuş türü Güney Afrika'dan Hazar Denizi'ne ve Finlandiya'ya kadar göç ediyor ve üzerindeki keneyi de beraberinde getiriyor. Bu durum, farklı kıtalardaki hastalıkların kene aracılığı ile ülkemize taşınma riskini artırıyor.

Kene ısırması sonucu KKKA, Lyme hastalığı, Q ateşi, kene kaynaklı ensefalit, Akdeniz benekli ateşi, monositik erlihyoz, granülositik erlihyoz ve bebezyoz gibi ölümcül hastalıklar bulaşabiliyor.

Uzmanlar doğa gezileri sırasında uzun pantolon giyilmesini önererek, ıslak çayırlık alanlarda ve küçükbaş hayvanların dolaştığı yerlerde dikkatli olunması konusunda uyarıyor.

52352-vhmj.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN