Sürücülere istasyonların yolunu unutturacak zam! Uzman isim kara haberi verdi: "Büyük sıçrayış görülebilir”

Sürücülere istasyonların yolunu unutturacak zam! Uzman isim kara haberi verdi: "Büyük sıçrayış görülebilir”

Araç sürücülerine istasyonların yolunu unutturacak zam geliyor! Uzman isim kara haberi işte böyle duyurdu: "Büyük sıçrayış görülebilir..."

Jeopolitik gerilimlerin artmasıyla birlikte piyasalarda belirsizliklerin artması dikkatleri çekiyor. Finans Uzmanı Doç. Dr. Hakan Yıldırım, bu durumun altın ve petrol gibi önemli varlık fiyatlarını etkileyebileceğini belirtti.

İstanbul Gelişim Üniversitesi İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Finans Uzmanı Doç. Dr. Hakan Yıldırım, ülkeler arasındaki gerilimlerin küresel piyasalarda paniğe yol açtığını vurguladı. Özellikle jeopolitik risklerin artabileceği bölgelerde yaşanan olayların, bölgesel istikrarı ve enerji tedarikini tehdit ettiğini ifade etti. Bu durumun, yatırımcıları güvenli liman olarak görülen altına yönelttiğini dile getirdi.

KRİPTO FİYATLARINDA DURUM NE?

Bu 2 Dev Kripto Para İçin Kritik Gün: Neler Olacak?

Doç. Dr. Hakan Yıldırım'a göre, kripto varlık fiyatları da yaşanan panik havasından etkilendi. Bitcoin, Ethereum, BNB, Solana, XRP ve Dogecoin gibi kripto varlıkların değer kaybettiğini belirtirken, Amerikan Doları'na sabitlenmiş olan Tether'ın ise sınırlı bir yükseliş gösterdiğini ifade etti.

ALTIN FİYATLARINDA YENİ ZİRVELER BEKLENİYOR

Gram altın fiyatı, şu dakikalarda 796 lira seviyesinde hareket ederken; ons altın fiyatı ise aynı dakikalarda 1817 dolar seviyesinde bulunuyor. Işık Yatırım Araştırma Müdürü Yusuf Kavak, altın fiyatlarını ve piyasalarda yaşanan son

Altın fiyatlarının, İran ve İsrail arasındaki gerilimin başlamasından önce zaten tarihi zirvelere ulaştığını söyleyen Yıldırım, bu gerilimin devam etmesi veya savaş ihtimalinin artması durumunda altın fiyatlarında yeni zirveler görülebileceğini belirtti.

PETROL FİYATLARINDA BÜYÜK SIÇRAMA GÖRÜLEBİLİR

Akaryakıt fiyatları nereye gidiyor? Motorine büyük zam geldi! - Balıkesir Haberleri

Petrol fiyatlarının da büyük bir sıçrama yaşayabileceğini vurgulayan Doç. Dr. Hakan Yıldırım, özellikle bölgedeki petrol arzının güvenliğine yönelik tehditlerin fiyatlarda endişe yaratabileceğini ifade etti. Yıldırım, "Özellikle savaş ihtimallerinin artması veya savaşın söz konusu olması durumu, bölgedeki petrol arzının güvenliği üzerinde tehdit oluşturabilir. Bu durum piyasalarda büyük bir endişe oluşturabilir. Petrol üretim veya taşımacılığının yapıldığı bölgeler üzerinde bir tehdit söz konusu olursa petrol fiyatlarında büyük bir sıçrayış görülebilir" ifadelerine yer verdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN