Motorine yüzde 3.3 indirim geliyor! 25 Nisan'dan itibaren ortalama bu fiyattan satılacak

Motorine yüzde 3.3 indirim geliyor! 25 Nisan'dan itibaren ortalama bu fiyattan satılacak

Son zamanlarda devamlı artan akaryakıt fiyatları bu kez ters köşe yaptı. Petrol fiyatlarındaki düşüşün ardından motorine indirim geliyor. 25 Nisan'dan itibaren yüzde 3.3 indirimli satılacak.

NESİBE GÖVEN ATALAY

Motorine bu sefer yüzde 3.3 indirim geliyor! Petrol fiyatlarındaki düşüşe bağlı olarak 25 Nisan Perşembe günü motorin fiyatında indirim yapılacak.

MOTORİNE YÜZDE 3.3 İNDİRİM

Araç sahiplerini sevindiren haber, motorin fiyatlarında beklenen indirimi duyurdu. 21 Mart 2024'te motorine 1 lira 30 kuruş zam gelirken, 23 Mart'ta yüzde 2.3'lük bir indirim yapılmıştı. Bu seferki indirim oranı yüzde 3.3 olarak gerçekleşecek. Brent petrol fiyatlarında değişiklik olmadığı sürece, 25 Nisan Perşembe günü motorinde indirim bekleniyor. Resmi tatil olan 23 Nisan'da fiyat değişikliği gerçekleşmemişti. İndirimle birlikte motorinin litresi 1 lira 40 kuruş ucuzlayacak ve İstanbul'da ortalama litre fiyatı 40,78 liraya düşecek.

Motorine indirim üstüne indirim: Gece yarısından itibaren geçerli

GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI

24 Nisan itibarıyla İstanbul'da (Avrupa) motorinin litresi 42 lira 18 kuruş, İzmir'de 43 lira 29 kuruş, Ankara'da ise 43 lira 4 kuruş olarak satılıyor. Benzinin litresi ise İstanbul'da (Avrupa) 43 lira 58 kuruş, İzmir'de 44 lira 68 kuruş, Ankara'da 44 lira 42 kuruş seviyesinde bulunuyor.

AKARYAKIT FİYATLARI NASIL HESAPLANIYOR?

Türkiye'de benzin ve motorin fiyatları, gümrüksüz rafineri fiyatına ÖTV ve EPDK payının eklenmesiyle KDV hariç rafineri satış fiyatıyla belirleniyor. Gümrüksüz Rafineri Fiyatı hesaplanırken ise Akdeniz-İtalyan piyasasında yayınlanan günlük CIF Akdeniz ürün fiyatları ve günlük dolar kuru takibi yapılarak belirli bir fiyat değişim farkıyla gümrüksüz rafineri tavan satış fiyatı belirleniyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN