Meteoroloji o illeri uyardı: Gök gürültülü sağanak geliyor

Meteoroloji o illeri uyardı: Gök gürültülü sağanak geliyor

Meteoroloji'nin son tahminlerine göre; Doğu Anadolu'nun güneydoğusu ile Ağrı ve Mardin çevreleri sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı olacak. Ayrıca Orta Akdeniz'in iç kesimlerinde yer yer kuvvetli rüzgar bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, günlük hava durumu tahmin raporunu yayımladı. Buna göre; ülkenin doğu kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Doğu Anadolu'nun güneydoğusu ile Ağrı ve Mardin çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Marmara ile iç ve doğu kesimlerinde bu sabah ve gece saatlerinde pus ve yer yer sis hadisesi bekleniyor.

İL İL HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYIN

HAVA SICAKLIĞI

Hava sıcaklığının ülke genelinde mevsim normalleri üzerinde seyretmekte olan hava sıcaklıklarının artmaya devam etmesi bekleniyor.

RÜZGAR

Rüzgarın genellikle kuzey ve kuzeydoğu, yurdun güneydoğu kesimlerinde güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Orta Akdeniz'in iç kesimlerinde yer yer kuvvetli (40-60 km/sa) esmesi bekleniyor.

ÇIĞ TEHLİKESİ VE KAR ERİMESİ UYARISI

Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda yüksek kar örtüsüne sahip eğimli yamaçlarda çığ tehlikesi bulunuyor.

5 GÜNLÜK HARİTALI HAVA DURUMU TAHMİNİ

15 NİSAN 2024 PAZARTESİ GÜNÜ

1-001.jpg

16 NİSAN 2024 SALI GÜNÜ

1-002.jpg

17 NİSAN 2024 ÇARŞAMBA GÜNÜ

1-003.jpg

18 NİSAN 2024 PERŞEMBE GÜNÜ

1-004.jpg

19 NİSAN 2024 CUMA GÜNÜ

1-005.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN