Çok satılan Türk helva markası hakkında toplatılma kararı! Evinizde varsa buna bakmadan sakın tüketmeyin

Çok satılan Türk helva markası hakkında toplatılma kararı! Evinizde varsa buna bakmadan sakın tüketmeyin

Son zamanlarda gıda güvenliğini tehdit eden ürünlerin sayısı artıyor. Son olarak Türkiye’de üretimi yapılan helva markasından şaşırtıcı haber geldi. O markaya ait ürünler Almanya’daki market raflarından tek tek toplanıyor…

İngiliz hızlı tüketim ürünleri şirketi Unilever, Magnum Bademli dondurma çubuklarında plastik ve metal parçalar olabileceği endişesiyle acil bir geri çekme çağrısında bulunmuştu.

Bu şaşırtıcı gelişmenin ardından Almanya’dan bir haber daha geldi. Öyle ki bu haber, son kullanma tarihi 11 Eylül 2025 olan Tunas Helva markalı Kakaolu Krelva Tahin Helva’sını alan fıstık ve fındık alerjisi olan tüketicileri yakından ilgilendiriyor.

Tunas Helva markasına ait Kakaolu Krelva Tahin Helvası’nda fıstık ve fındık alerjisi olan tüketiciler için hayati önemi bulunan uyarı etiketinin eksik olduğu belirlendi. Bu durum, alerjisi olan tüketiciler için önemli sağlık riski oluşturabilir.

tunas-helva-1.jpg

FATURA OLMADAN İADE YAPABİLECEKLER

Tunas Helva, bu ürünün bütün marketlerden toplatılması için harekete geçti. Ürünü alan ve alerjisi olan kişiler, faturaya gerek olmadan satın aldıkları yerlere tüm ürünleri iade edebilecekler.

Bu durumdan etkilenen ürünün bilgileri ise şöyle:

Ürün Kodu: TUNAS Kakaolu Krelva Helva Tahin
İçerik: 350 g
Son kullanma tarihi: 11 Eylül 2025
Parti: 110923-03

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN