Bakan Bayraktar müjdeli haberi verdi! Bölgede kürek vurulan yerden petrol fışkırıyor. Akın akın geliyorlar

Bakan Bayraktar müjdeli haberi verdi! Bölgede kürek vurulan yerden petrol fışkırıyor. Akın akın geliyorlar

Son dönemde Türkiye'de petrol arama çalışmalarına önem verilmiş durumda. Birçok bölgede petrol arama çalışmaları devam ederken Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, güzel haberi duyurdu. Bölgede kürek vurulan yerden petrol fışkırıyor. Türkiye artık öncü lider olacak. Akın akın geliyorlar! İşte detaylar haberimizde...

Dünyanın en önemli doğal kaynaklarından olan petrol, tüm ülkelerin radarında. Türkiye'de bu konuda önemli adımlar atmaya devam ederken bölge bölge petrol arama çalışmaları devam ediyor. Konuyla ilgili katıldığı televizyon programında önemli açıklamalarda bulunan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, müjdeli haberi verdi. Bölgede kürek vurulan yerden petrol fışkırıyor. Akın akın geliyorlar.

BAKAN BAYRAKTAR MÜJDELİ HABERİ VERDİ

Bakan Bayraktar konuyla ilgili, "Enerji politikasında ciddi değişiklikler yaptık. Gabar, Cumhuriyet tarihinin en büyük keşfi. Günlük üretim 40 bin varili geçmiş durumda. 2024 yılı bitmeden hedefimiz 33 kuyunun 95'e çıkması. Yıl sonu hedefimiz Gabar'ın 100 bin varil üretimine ulaşmak. Bu hedef gerçekleşmesi sonrası Türkiye günlük 200 bin varil üreten ülke haline gelecek." ifadelerini kullandı.

KÜREK VURULAN YERDEN PETROL FIŞKIRIYOR

Petrol aramalarının her bölgede devam ettiğini belirten Bakan Bayraktar, sözlerine şu şekilde devam etti:

"Gabar keşfi Türkiye’de Cumhuriyet tarihinin en büyük keşfidir. Şırnak ilimiz Türkiye’nin açık ara en çok petrol üreten ili haline geldi. Türkiye Petrolleri 2016’nın başında 33 bin varil petrol üretiyordu. Bugün sadece Gabar günlük 40 bin varil üretimi geçmiş durumda. Hedefimiz Gabar’ın yıl sonunda günlük 100 bin varil üretimine ulaşmak. Bu konuda yoğun bir çalışma devam ediyor. Gabar’da biz 100 bin varile ulaştığımızda, bugünkü petrol fiyatlarıyla konuşursak, 3 milyar dolarlık ekonomik bir büyüklüktür. Biz bunu ithal etmiyoruz, ülkemizde kalıyor.

yeni-proje-2024-04-19t135832-848.jpg

Hakkari, Van, Gabar’ın kuzey batısı ve tam sınırda kazmayı düşündüğümüz kuyular var. 2024 yılı için çok iddialı bir arama programımız var. 2024 yılında 140 kuyu açacağız. Buralardan da inşallah yeni rezervleri mevcut rezervlerimize ekleyeceğiz."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN