Akdeniz ve Güney Asya’da büyüyor, şifasını dünya biliyor! Çin, Fransa, Rusya başı çekiyor! Türkiye’de de kullanılıyor

Akdeniz ve Güney Asya’da büyüyor, şifasını dünya biliyor! Çin, Fransa, Rusya başı çekiyor! Türkiye’de de kullanılıyor

Akdeniz Havzası ve Güneybatı Asya'da yetişiyor şifasını dünya biliyor. En fazla tohumluk olarak yetişen bu bitki Kanada, Çin ABD ve Hindistan'a da ayağa kaldırıyor.

Şifalı bitkiler arasında önemli bir yere sahip olan yabani keten otunun mucizevi faydaları da saymakla bitmiyor. Akdeniz havzası ve güneybatı Asya'da yetişen bitkinin iki farklı çeşidi bulunuyor. Kültür çeşitleri tek yıllık olurken yabani formları tek ya da çok yıllık olarak biliniyor. Lifli keten üretiminde ise Çin, Fransa, Rusya ve Beyaz Rusya önde geliyor.

YARIM METRE BÜYÜYOR

Şifalı bitkiler arasında yer alan yabani keten otunun faydaları da saymakla bitmiyor. Sağlık açısından oldukça yararlı olan bu bitkinin sıracagiller familyasında olduğu bilinirken yarım metre civarında büyüyen otsu bir bitki türü olduğu da görülmektedir. Aslanağzına benzeyen çiçek yapısına sahip olan yabani keten tohumu dağlarda yetişiyor.

keten-tohumu-hasat.jpg

YABANİ KETEN TOHUMUNUN FAYDALARI NELERDİR?

  • Kalbe kuvvet verir.
  • Kanı temizler, balgam ve idrar söktürür.
  • Tohumlarından 5-6 gram kadar yutulduğunda bağırsak şişkinliği ve sancılarına faydalı olabilir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN