50 bin TL maaşla çalışan bir Allah'ın kulu bulunmuyor! Devlet memurundan daha çok kazansalar da yapmak istemiyorlar

50 bin TL maaşla çalışan bir Allah'ın kulu bulunmuyor! Devlet memurundan daha çok kazansalar da yapmak istemiyorlar

Günümüzde pek çok farklı meslek grubu yer alırken herkes daha rahat olduğu meslekleri tercih etmeye devam ediyor. Eğitim seviyesi ile birlikte değişen meslek grupları da eski tercihleri sil baştan değiştirdi. 50.000 TL maaş ile çalışan bir Allah'ın kulu bulunmuyor. İşte tüm detaylar…

Günümüzde eğitim artarken gençlerde eski mesleklerden ziyade kendi okudukları bölümleri tercih etmek istiyor. Özellikle devlet işlerine talep artarken eski mesleklere de ilgi gittikçe azalıyor. Muş'ta havaların ısınması ile birlikte o meslekte ihtiyaç artıyor 50.000 TL maaş ile çalışan bulunamıyor. İşte tüm detaylar…

50.000 TL'YE KİMSE ÇALIŞMIYOR

En düşük devlet memuru maaşından daha yüksek bir maaşla çalışma imkanını elinin tersiyle iten gençler 50.000 TL'ye yok diyor. Muş'ta havalar ısınırken hayvanlarını meraya çıkarmaya başlayan besicilerde 50.000 TL'ye çalışacak çoban bulmakta zorlanıyor.

mus-coban.jpg

Besiciler hayvanlarına bakacak çoban arayışına devam ederken 50.000 TL maaş yiyecek, yemek ve ayakkabı gibi imkanlar sunulmasına rağmen çalışacak kişi bulamıyor. Kırsal kesimlere göç artarken birçok kişi şehirde yaşamayı tercih ediyor. Bu durum Muş'ta besicilik alanında geriye düşüşü sağlarken çoban ihtiyacı da her geçen gün artıyor.

HER YIL AYNI SIKINTI YAŞANIYOR

Gençlerin daha çok batıdaki büyük şehirlere yöneldiğini belirten besiciler, bu nedenle her yıl çoban bulmakta zorlandığını belirtiyor. Özellikle gençlerin sosyal güvencesi olduğu için büyük şehirleri gittiğini ifade eden besiciler asgari ücretli işlerde çalışmayı tercih edip yüksek maaşlı bu işi yapmak istemediklerini belirtiyor.

mus-coban-1.jpg

İLKBAHAR GELDİ İHTİYAÇ BAŞ GÖSTERDİ

Muş'ta besicilik geleneği devam ederken çoban bulmak da her yıl olduğu gibi bu yılda besicileri zorluyor. Muş'ta besicilik yapan Mizgin Sönmez, “İlkbaharın gelmesiyle hayvanlarımızı meralara çıkardık. Her yıl olduğu gibi bu yılda çoban bulmakta zorlanıyoruz. 40-50 bin TL maaş vermemize rağmen çoban bulamıyoruz. Kimse çobanlık yapmak istemiyor. Bazen bir aile bir çoban tutuyor, bazen birkaç aile birleşip çoban tutuyorlar. Maalesef çoban bulmak bu kadar kolay değil. Kışlık peynir, yeme içme ve diğer tüm ihtiyaçlarını biz karşılamamıza rağmen çoban bulamıyoruz.” ifadelerini dile getirdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN