Sosyal yardım alanlar dikkat! Sosyal yardımlarda sistem değişiyor, işte herkesi yakından ilgilendiren yeni düzenleme

Sosyal yardım alanlar dikkat! Sosyal yardımlarda sistem değişiyor, işte herkesi yakından ilgilendiren yeni düzenleme

Sosyal yardım alan milyonlarca haneye duyuru yapıldı. İhtiyaç sahibi ve dar gelirli vatandaşlara verilen sosyal yardımlar sistemine 12. Kalkınma Planı kapsamında düzenlemeler yapılacak. İşte tüm detaylar...

Türkiye'de yaşanan ekonomik sorunların etkisini en aza düşürmek adına sosyal yardımlar yapılıyor. Milyonlarca vatandaşa yapılan sosyal yardımlarda sistemi güncelleniyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın onayı ile birlikte TBMM'ye sunulan 12. Kalkınma Planı'nda sistem değişecek.

SOSYAL YARDIM SİSTEMİ DEĞİŞİYOR

Ekonomik sorunların neticesinde ihtiyaç sahibi ve dar gelir sahibi olan hanelere birçok sosyal destek yapılıyor. Çeşitli alanlarda yapılan sosyal destek hizmetler, yeni düzenleme ile birlikte; bakım ihtiyaçları, rehabilitasyon ve psikososyal destek hizmetlerine erişim, sosyal yardım etkinlikleri, aile odaklı sosyal dışlanma riskinin düşürülmesi ve temel hizmetlere erişim gibi sorunların ortadan kaldırılmasını hedefliyor.

  • Sosyal hizmet ve yardım programlarındaki etkinliklerin artırılması ve sosyal modellerin niteliğini artırarak yaygınlaştırılması amaçlanıyor. Evde bakımın teşvik edilmesiyle, destek hizmetlerinde gündüzlü bakım hizmetleri yaygın hale getirilecek.
  • Sosyal hizmetlerde standartlar belirlenecek, etkin izleme, değerlendirme ve denetleme sistemi kurulacak. Vatandaşın sosyal hizmetlere katılımına dair faaliyetler artırılacak ve yardım birliği kapsamında gönüllülük oranı artırılacak.
  • Sosyal destek kapsamında; eğitim, sağlık, barınma, içme suyu ve kanalizasyon gibi kamu hizmetlerinde iyileştirmeye gidilecek. Aile odaklı ve fert başına asgari ücret geliri garanti edecek şekilde destek uygulanacak.
  • Sosyal destek ile istihdam bağlantısı güçlendirilerek, aktif ve pasif iş gücü programları arasında bağlantı kurulacak. Destek alan kişilere dair iş arama desteği çalışmaları yaygınlaşacak.
  • Afet gibi durumlara karşı hazırlıklı olma çerçevesinde, destekler güçlendirilecek ve kurumlar arasındaki koordinasyon sağlanacak. Kadınlar, çocuklar, engelliler ve yaşlılar olmak üzere vatandaşların, afetler ile ekonomik, sosyal ve çevre sorunları gibi durumlara direnç artırılacak.
  • Ülkemizde etkili olan iklim değişikliği ve kuraklık kapsamında yaşanan yoksulluğun etkileri hafifletilecek. Tarımsal faaliyetler çeşitli hale getirilerek, tarım arazilerin etkin ve verimli kullanılması teşvik edilecek.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN