Akaryakıt indirimi pompaya yansıdı (25 Nisan 2024 güncel benzin ve motorin (mazot) fiyatları)

Akaryakıt indirimi pompaya yansıdı (25 Nisan 2024 güncel benzin ve motorin (mazot) fiyatları)

Motorin fiyatlarında beklenen indirim gerçekleşti! 25 Nisan 2024 tarihli güncel benzin, motorin ve LPG fiyatları, Brent petroldeki dalgalanmalar ve döviz kurlarındaki değişikliklerle nasıl şekillendi? İstanbul, Ankara ve İzmir'deki akaryakıt fiyatlarına dair tüm detaylar burada.

25 Nisan 2024 itibarıyla motorin fiyatlarında önemli bir indirim yapıldı. Brent petrolün dalgalanmaları ve döviz kurlarındaki değişimler, akaryakıt fiyatlarını doğrudan etkiliyor. İşte 24 Nisan 2024 tarihinde güncellenen benzin ve motorin (mazot) litre fiyatları:

İstanbul Anadolu Yakası'nda benzinin litre fiyatı 43,49 TL, motorinin litre fiyatı ise 1 lira 17 kuruşluk indirimle 40,91 TL'ye geriledi. Aynı bölgedeki LPG fiyatı 22,02 TL olarak belirlendi.

İstanbul Avrupa Yakası'nda benzin 43,58 TL, motorin 40,97 TL ve LPG 22,49 TL'den satılmakta.

Ankara'da benzinin litresi 44,46 TL, motorinin litresi ise 41,92 TL. Başkentin LPG litre fiyatı ise 22,46 TL.

İzmir'de ise benzin litre başına 44,72 TL, motorin 42,17 TL ve LPG 22,08 TL olarak hesaplandı.

Türkiye'de akaryakıt fiyatlarının belirlenmesinde, gümrüksüz rafineri fiyatlarına Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) ve Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) payı eklenmekte, ardından KDV hariç rafineri satış fiyatı ortaya çıkmaktadır. Bu hesaplama, Akdeniz-İtalyan piyasası üzerinden yayımlanan günlük CIF Akdeniz ürün fiyatları ve güncel dolar kuruna göre yapılmaktadır. Bir fiyat değişikliği olduğunda gümrüksüz rafineri tavan satış fiyatı güncellenir.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN