Kongo’da isyancı saldırısı: 7 sivil yaşamını yitirdi

Kongo’da isyancı saldırısı: 7 sivil yaşamını yitirdi

Yıllardır Demokratik İttifak Güçleri isimli isyancı grubun karıştığı olaylarla sarsılan Kongo Demokratik Cumhuriyeti’ne bağlı Kuzey-Kivu’ya düzenlenen saldırıda 7 sivil yaşamını yitirdi.

Kongo Demokratik Cumhuriyeti’nin Kuzey-Kivu eyaletinde isyancıların saldırısında 4’ü kadın olmak üzere 7 sivil hayatını kaybetti.

Ulusal basındaki haberlere göre, Kuzey-Kivu eyaletinin Mayimoya kasabasına bağlı Kokola ve Upira köylerine Demokratik İttifak Güçleri (ADF) adlı isyancı grup üyeleri saldırı düzenledi. Köydeki bazı evleri ateşe veren ADF üyeleri, 4’ü kadın 7 sivili öldürdü.

2014’DEN BU YANA BİNLERCE ÖLÜ

Uganda ve Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde 1990'ların sonlarından itibaren faaliyet göstermeye başlayan ADF, Uganda Ulusal Kurtuluş Ordusu, Uganda Müslüman Kurtuluş Ordusu ve Tebliğ Cemaati gibi hareketlerin eski üyelerinin bir araya gelmesiyle oluşturuldu.

ADF'nin saldırılarında 2014'ten bu yana binlerce sivilin öldüğü, yüz binlerce kişinin yerinden edildiği düşünülüyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN