Kırgızistan'ın ‘Yeşil Miras’ kampanyasında hedefi 8 milyon fidan

Kırgızistan'ın ‘Yeşil Miras’ kampanyasında hedefi 8 milyon fidan

Kırgızistan'da geçen yıl başlatılan ‘Yeşil Miras’ kampanyası kapsamında yenilenen bir parkın açılışında konuşan ülke lideri Caparov, bu yıl 8 milyon fidan dikmeyi planladıklarını ifade etti.

Kırgızistan başkenti Bişkek'te Maksim Gorgiy Caddesi'ndeki geniş çaplı yenileme çalışmalarının tamamlanmasının ardından açılan Enver Gareyev Botanik Bahçesi ziyaretinde konuşan Cumhurbaşkanı Sadır Caparov, geçen yıl başlatılan ‘Yeşil Miras’ ulusal kampanyasının ülkenin doğasının korunması için önemli olduğunu söyledi.

Caparov ayrıca, Sovyetler Birliği bünyesindeki Kara-Kırgız Özerk Bölgesi'nin kuruluşunun 100'üncü yılı kutlamaları için bu yıl 8 milyon fidan dikmeyi planladıklarını söyledi.

yeni-proje-5.jpg

‘ESKİ İHTİŞAMINA DÖNDÜRECEĞİZ’

Başkentin son 15 yılda "yeşil şehir olma" statüsünü kaybettiğine işaret eden ülke lideri, "Parklar yağmalandı, içindeki arsalar satılarak özele devredildi" ifadesini kullandı.

Caparov, ülke genelinde parkların düzenlenmesine önem verdiklerini, Bişkek'i yeşil şehir olarak eski ihtişamına döndürme niyetinde olduklarını dile getirdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN