Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Topçu, Kırımoğlu ile görüştü

Rusya Savunma Bakanlığı’na bağlı Kızıl Ordu Korusu’nun, Kırım ve Çerkeslerin milli matem gününde Türkiye’de vereceği konsere tepkiler devam ediyor. Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Topçu, Kırım Türkleri lideri Kırımoğlu ile görüşerek organizasyona tepkisini dile getirdi.

Kırım ve Çerkeslerin milli matem gününe denk getirilen Türkiye'deki Kızıl Ordu Korusu organizasyonuna tepki gösteriliyor.

Birçok çevreden organizasyonun iptal edilmesine yönelik çağrılar yapıldı.

CUMHURBAŞKANI BAŞDANIŞMANI TOPÇU'DAN ZİYARET

Kırım Haber Ajansı'nda yer alan bilgilere göre Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu, Kırım Türkleri lideri Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu ile bir araya geldi.

Buluşmada, Çerkes sürgünlerinin yıl dönümüne denk getirilen organizasyonlara değinen Topçu, "Yaptıkları insani değil. 21 Mayıs'ta Çerkes sürgünü var. Bizim Çerkes gelinlerimiz, damatlarımız nenelerinden, dedelerinden öğrenmiştir; Karadeniz'den çıkan balığı yemezler. Çünkü o sürgünde, diri diri çocuklarını Karadeniz'e attığı söylenir. Onların evlerinde, bu yas günleri devamlı anılır ve bilinir. Bu organizasyonları yapanların bu hassasiyetleri gözetmemesi gerçekten kabul edilir değil" ifadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN