WhatsApp'a gizlice erişebilirsiniz: Milyonlarca kişi bunu kimseye çaktırmadan yapıyor! İşte o basit yöntem

WhatsApp'a gizlice erişebilirsiniz: Milyonlarca kişi bunu kimseye çaktırmadan yapıyor! İşte o basit yöntem

WhatsApp'a gizlice erişebilirsiniz! Dünyanın en çok kullanılan anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp'ın Yöneticisi Will Cathcart açıkladı. Milyonlarca kişi bunu kimseye çaktırmadan yapıyor! Engellenen ülkelerde hala milyonlarca kullanıcı var! İşte o basit yöntem...

Dünyanın en çok kullanılan anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp birçok ülkede çeşitli sebeplerle ya yasaklanıyor ya da kullanım kısıtlaması getiriliyor. Ancak tüm bunlara rağmen kullanıcılar bir şekilde erişim sağlıyor.

ENGELLENSE DE MİLYONLARCA KİŞİ KULLANIYOR

WhatsApp CEO'su Apple'ı topa tuttu - ShiftDelete.Net

WhatsApp'ın Yöneticisi Will Cathcart, bazı ülkelerde resmi olarak yasaklanmasına rağmen WhatsApp'ın hala "on milyonlarca kişi" tarafından kullanıldığını açıkladı. Mobil uygulama, İran, Kuzey Kore, Suriye ve son olarak da Çin'de yasaklanmış durumda. Ancak Cathcart’a göre, kullanıcılar çeşitli geçici teknik çözümlerle bu engelleri aşıyor.

Bazı ülkelerde, özellikle Katar, Mısır, Ürdün ve Birleşik Arap Emirlikleri'nde, uygulamanın sesli arama gibi bazı özellikleri kısıtlanmış olsa da, WhatsApp kullanıcıların kayıtlı telefon numaraları üzerinden gerçek konumlarını tespit edebiliyor. Bu sayede, yasaklı olduğu ülkelerde bile milyonlarca insanın uygulamayı aktif olarak kullandığı belirlenebiliyor.

BBC ile yapılan bir röportajda Cathcart, "WhatsApp kullanan insanlara dair elimizde çok sayıda sistematik olmayan veri var. Engellendiğimiz bazı ülkelere baktığımızda, hala on milyonlarca insanın uygulamaya bağlandığını görüyoruz" dedi.

Çin hükümetinin WhatsApp'ı engelleme çabaları devam ederken, Cathcart bu durumu "talihsiz" olarak nitelendirdi ve Çin'in asla WhatsApp'ın ana pazarlarından biri olmadığını ifade etti. Ancak, Android kullanıcılarının Çin'de resmi uygulama mağazalarına ihtiyaç duymadan WhatsApp'ı indirebildiklerini belirtti. Ayrıca, VPN kullanımındaki artış ve WhatsApp'ın geçtiğimiz Haziran ayında devreye soktuğu Proxy hizmeti sayesinde, yasaklı ülkelerdeki kullanıcıların uygulamaya erişimini sürdürdükleri bilgisi paylaşıldı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN