'Herkes sokakta bununla dolaşacak' deniyordu, ellerinde patladı! Apple'a Vision Pro şoku

'Herkes sokakta bununla dolaşacak' deniyordu, ellerinde patladı! Apple'a Vision Pro şoku

ABD'li yazılım ve donanım şirketi Apple, 'teknoloji devrimi' olarak satışa çıkardığı akıllı gözlük modeli Vision Pro'da beklediğini bulamadı. Bu kapsamda Vision Pro'nun uzun vade planları da değişti. İşte detaylar...

Apple analisti Ming-Chi Kuo'ya göre Apple, 2024 yılında sevk etmeyi planladığı Vision Pro ünitelerinin sayısını 700 ila 800 bin üniteden 400 bin ila 450 bin üniteye düşürdü.

APPLE VISSION PRO'NUN YENİ MODELİ ÇIKMAYABİLİR

Ming-Chi Kuo, Vision Pro'nun ABD dışındaki pazarlarda piyasaya sürülmesinden önce siparişlerin azaltıldığını ve bunun ABD'deki talebin beklentilerin ötesinde keskin bir şekilde düştüğünün bir işareti olduğunu söylüyor. Apple, şimdi cihazın yol haritasını yeniden belirliyor ve muhtemelen daha düşük maliyetli bir Vision Pro, gelecekte karşımıza çıkabilir.

Ming-Chi Kuo, daha önce Apple'ın Vision Pro'yu, haziranda gerçekleşecek Dünya Çapında Geliştiriciler Konferansı'ndan (WWDC) önce yeni pazarlarda tanıtacağını söylemişti, bu da ürünün önümüzdeki ay içinde ek alanlarda kullanılabileceğini gösteriyor. Apple, Vision Pro sevkiyatlarının 2025'te 2024'e kıyasla yıldan yıla azalmasını bekliyor ve şirketin kulaklık ürün yol haritasını gözden geçirip ayarladığı söyleniyor.

EN İYİ HALE GELEBİLMESİ İÇİN DÖRT NESİL DAHA ÇIKMASI GEREKİYOR

Aslında Vision Pro'nun böyle dönüşler alması şaşırtıcı değil, zira tek bir cihazın üretim maliyetinin 1500 dolardan fazla olduğu açıklanmıştı. Bununla birlikte Apple Vision Pro'nun en iyi haline gelebilmesi için en az dört nesil üretilmesi gerektiği belirtilmişti. Ancak bunlar son dönemde Apple'ı zorluyor gibi görünüyor.

Webrazzi'de yer alan habere göre, 2024 Şubat ayında yayınlanan bir raporda Kuo, Apple'ın ürün özelliklerinde ve kullanıcı deneyiminde çok az değişiklik yaparak üretim ve tedarik değişikliği yönetiminin verimliliğini artırmak için çalıştığını söylemişti. O dönemde Ming-Chi Kuo, 2027 yılına kadar önemli güncellemeler içeren bir Vision Pro görmeyeceğimizi tahmin ediyordu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN