Google Chrome adres çubuğuna yapay zeka özelliği eklendi! Artık aradığınızı daha rahat bulacaksınız

Google Chrome adres çubuğuna yapay zeka özelliği eklendi! Artık aradığınızı daha rahat bulacaksınız

Google Chrome adres çubuğuna, yapay zeka özelliği eklendi! Bu özellik sayesinde artık aradıklarınızı daha rahat bir şekilde bulabileceksiniz...

Google, Chrome tarayıcısına adres çubuğuna makine öğrenimi modelleri eklediğini duyurdu. Bu yeni özellik, kullanıcı deneyimini iyileştirmeyi amaçlıyor. Son Chrome sürümü (M124) ile kullanıcılara sunulan bu özellik, daha alakalı ve doğru web sayfası önerileri sunmayı hedefliyor.

ARTIK DAHA HIZLI BİR ŞEKİLDE SONUÇ ALABİLECEKSİNİZ

Google Chrome se vuelve más inteligente: La IA llega al navegador

Google'ın açıklamasına göre, makine öğrenimi modelleri sayesinde adres çubuğu artık daha doğru ve alakalı önerilerde bulunabilecek. Önceki versiyonlarda adres çubuğu, elle oluşturulmuş ve ayarlanmış formüllere dayanıyordu ve farklı durumlara uyum sağlayacak kadar esnek değildi. Yeni makine öğrenimi modelleri ise bu sorunu ortadan kaldıracak şekilde tasarlandı.

Modellerin çalışma şekli de açıklandı. Bir web sayfasını önermeden önce, kullanıcının o sayfayı ne zaman ziyaret ettiğine bakacaklar. Eğer kullanıcı bir sayfadan kısa sürede ayrılırsa, bu sayfa muhtemelen aradığı şey değildir ve düşük alaka düzeyine sahip olarak işaretlenecek. Bu sayede, kullanıcılar istedikleri sayfayı daha hızlı ve kolay bir şekilde bulabilecekler.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN