O ligde artık VAR uygulaması kullanılmayacak

O ligde artık VAR uygulaması kullanılmayacak

İsveç Futbol Federasyonu, birçok kulübün karşı çıkması üzerine Allsvenskan Ligi'nde VAR teknolojisini kullanmayı durdurduğunu duyurdu.

İsveç Futbol Federasyonu, İsveç'in en üst düzey futbol ligi olan Allsvenskan'da Video Yardımcı Hakem (VAR) teknolojisine veda ediyor. Federasyon Başkanı Fredrik Reinfeldt, ligde faaliyet gösteren en az 18 kulübün VAR uygulamasına karşı olduğunu belirterek, teknolojinin kullanımına son verilmesi kararını açıkladı.

UEFA BASKI YAPMAYACAK

Federasyonun son toplantısında VAR ile ilgili herhangi bir teklif sunulmadığını ve gelecekte de bu yönde bir planlarının olmadığını ifade eden Reinfeldt, "Kulüplerimizin bu konudaki görüşlerine büyük saygı duyuyoruz. Bu nedenle, VAR'ı devam ettirme yönünde bir girişimde bulunmadık" dedi. Ayrıca, UEFA'nın İsveç Futbol Federasyonu üzerinde VAR uygulaması için herhangi bir baskı yapmayacağını da sözlerine ekledi.

VAR teknolojisi, daha önce Reinfeldt tarafından İsveç futbolunun geleceği olarak tanımlanmış ve savunulmuştu. Ancak, geçtiğimiz yıl yaptığı açıklamalar sonrasında taraftarlar ve kulüplerden gelen yoğun eleştirilere maruz kalan Reinfeldt, özellikle Stockholm merkezli Hammarby kulübünün hedefi olmuştu. Hammarby taraftarları ve yönetimi, federasyon başkanının görevden alınmasını talep etmişlerdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN