Van'ın Gevaş fasulyesi artık tescilli

Van'ın Gevaş ilçesinde üretilen ve damak tadına hitap eden 'Gevaş fasulyesi', coğrafi işaret tescili aldı. Fasulye, kılçıksız, etli, sulu ve gevrek olmasıyla öne çıkıyor. Bu tescil, ilçe ekonomisi için önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

Van'ın Gevaş ilçesinde her yıl binlerce ton üretilen 'Gevaş fasulyesi', coğrafi işaret tescili aldı. Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından onaylanan tescil, üreticilerin yüzünü güldürdü.

2-011.jpg

Gevaş fasulyesi, taze tüketime uygun, kılçıksız, etli, sulu ve gevrek olmasıyla damaklarda eşsiz bir tat bırakıyor. Van Ticaret Borsası'nın (VANTB) başvurusu sonucunda coğrafi işaret tescili alınan Gevaş fasulyesi, ilçenin önemli bir tarım ürünü olarak biliniyor.

3-005.jpg
VANTB YÖNETİM KURULU BAŞKANI NAYİF SÜER

VANTB Yönetim Kurulu Başkanı Nayif Süer, yapılan bu tescilin 20 yıl önce alınması gerektiğine dikkat çekerek, bundan sonra çiftçilere daha fazla destek vereceklerini belirtti. Gevaş fasulyesinin yıllık üretiminin yaklaşık 12 bin ton olduğunu vurgulayan Süer, bu ürünün markalaşmasıyla birlikte çiftçilerin daha fazla ekim yapabileceğini ve piyasaya daha iyi tanıtım yapacaklarını ifade etti.

4-003.jpg

Programda Gevaş fasulyesi tanıtılırken, Van YYÜ Ziraat Fakültesi akademisyenleri de konuşmalar yaptı. Gevaş fasulyesi, bölgenin tarım potansiyelini daha da güçlendirecek önemli bir ürün olarak kabul ediliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN