Son ders zili okulun tek öğrencisi için çaldı

Van'ın Gürpınar ilçesi Yaşlıdal mezrasındaki tek okulun, tek sınıfın, tek öğrencisi olan 8 yaşındaki Hasret Aydın için dönemin son ders zili çaldı. Yarıyıl karnesini kendisini her gün okula getirip götüren öğretmeni Şahin Aydın'ın elinden alan Hasret, doktor olmak istediğini söyledi.

Van'ın Gürpınar ilçesine 70 kilometre uzaklıktaki Dağseven Mahallesi'nin 90 nüfuslu Yaşlıdal mezrasındaki tek okulda sadece bir öğrenci eğitim görüyor. 22 öğrenci ile 1998 yılında eğitim-öğretim yılına başlayan okulda, 2 yıl önce öğrenci sayısı 3'e düştü.

Geçtiğimiz yıl 2 öğrencinin ortaokula geçmesi ile okulda yalnızca bir öğrenci kaldı.

8520363.jpg

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce ücretli atanan öğretmen Şahin Aydın, 2'nci sınıf öğrencisi Hasret Aydın'ı her gün evinden alıp, getirdiği okulda ders veriyor.

8520387.jpg

OKULUN TEK ÖĞRENCİSİNİN KARNE SEVİNCİ

Sömestr tatiliyle birlikte okulun tek öğrencisi Hasret de karne heyecanı yaşadı. Sabah okuluna gelen Hasret, kitap okuma etkinliğinden sonra karnesini öğretmeni Şahin Aydın'ın elinden aldı. Öğretmen Aydın, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yüksel Zorlu'nun karne hediyesi olarak gönderdiği sırt çantasını da Hasret’e teslim etti.

8520366-001.jpg

'DOKTOR OLACAĞIM'

Oldukça başarılı olan Hasret, okuyup doktor olacağını belirterek, "Bugün karnemi aldım. Çok mutuyum. Okulun tek öğrencisi olduğum için ayrıca şanslıyım. Ara tatilde öğretmenimin verdiği ödevleri yapacağım, bol bol eğleneceğim. Artan zamanlarımda da kitap okuyacağım." dedi.

8520390.jpg

'HASRET İÇİN EĞİTİME ARALIKSIZ DEVAM ETTİK'

Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Eğitimi Bölümü'nden 4 yıl önce mezun olup, ücretli öğretmenlik yapmaya başlayan Şahin Aydın, "2 yıl önce 3 öğrencimiz vardı. Bu öğrencilerden 2'si ortaokula gidince öğrenci sayımız 1'e düştü. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz tek öğrenci için bile okulu açık bıraktı. Bu da eğitim-öğretime ne kadar önem verildiğini gösteriyor. Hasret için eğitim öğretime aralıksız devam ettik. Normal müfredat neyse onu uyguladık. Bir dönemin sonuna geldik. Sömestr tatili nedeniyle öğrencimiz karnesini aldı. Bütün dersleri çok iyi. Sadece Türkçe ve İngilizcede küçük sorunları var. Onu da ikinci dönem düzeltir inşallah." dedi.

8520376.jpg

'TEK ÖĞRENCİ OLDUĞU İÇİN ÇOK AVANTAJLI'

Hasret'in okulun tek öğrencisi olması nedeniyle şanslı olduğunu da ifade eden öğretmen Aydın, "Çünkü birebir ilgilendik. Normalde 30 kişilik bir sınıfta bir öğretmen öğrenciye fazla vakit ayıramıyor. Ama ben ders saatleri boyunca Hasret ile ilgilendim. Bu yönde çok avantajlı. Bugün karnesini aldığı için çok heyecanlı. Her gün evinden alıp getiriyorum. Ders bitince tekrar evine bırakıyorum. Hasretin başarılı olması için elimden geleni yaptım ve yapmaya devam edeceğim. Bu konuda bizim her türlü sorunumuzla ilgilenip destek veren ilçe kaymakamımız başta olmak üzere İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlerimize de çok teşekkür ediyoruz." diye konuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN