Sivas'ta yolcu otobüsü devrildi: Ölü ve yaralılar var

Sivas'ın Gürün ilçesinde yolcu otobüsünün devrilmesi sonucu, 7 kişi hayatını kaybetti, 40 kişi ise yaralandı. Ekipler, otobüsün camlarını kırarak sıkışan yolcuları kurtarırken, yaralılar çevredeki hastanelere kaldırıldı.

Sivas'ın Pınarbaşı-Gürün karayolu Yazyurdu mevkiinde, saat 06.30 sıralarında bir otobüs kazası meydana geldi. Selim Aytürk idaresindeki yolcu otobüsü, kontrolden çıkarak yol kenarına devrildi.

İhbar üzerine olay yerine sağlık, itfaiye, polis ve jandarma ekipleri sevk edildi. Ekipler, otobüsün camlarını kırarak sıkışan yolcuları kurtardı.

1-005.jpg

Kazada 7 kişi hayatını kaybetti, 40 kişi de yaralandı. Yaralılar ambulansla çevredeki hastanelere kaldırıldı.

Ekiplerin olay yerindeki incelemeleri sürüyor.

1-006.jpg

Gürün Kaymakamı Abdullah Sarı, Gürün Devlet Hastanesi'ne gidip, yaralıları ziyaret etti.

İstanbul'dan Bingöl'e giden ve kazadan yaralı kurtulan Vedat Taş, "Otobüs baya hızlıydı. Viraja girdikten sonra yerler de ıslaktı. Direksiyon hakimiyetini kaybetti ve dönerek takla attı. Biz de bu hale geldik" diye konuştu.

Yaralılardan İhsan Kırtepe ise "Uyuyordum. Bir anda ses geldi. Arabanın süründüğünü gördüm. Kendini bir yere vurdu" dedi.

1-010.jpg

ÖLENLERİN KİMLİKLERİ ARAŞTIRILIYOR

Otobüs şoförü Selim Aytürk'ün ise kazadan ağır yaralı olarak kurtulduğu öğrenildi. Hayatını kaybeden 7 yolcunun ise kimlik tespit çalışması sürüyor.

Öte yandan kazaya ilişkin Gürün Cumhuriyet Başsavcılığı'nca 2 cumhuriyet savcısının görevlendirildiği bildirildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN