Sivas’taki yangın 24 saat sonra kontrol altında

Sivas’taki yangın 24 saat sonra kontrol altında

Sivas’ta dün öğle saatlerinde, bozuk orman arazisinde başlayan yangın 24 saat sonra kontrol altına alınabildi. Sivas Valisi Yılmaz Şimşek'in açıklamasına göre, il genelinde çıkan yangınlarda 210 hektar arazi yandı.

Dün saat 15.00 sıralarında Sivas merkeze 60 kilometre uzaklıkta bulunan Yusufoğlan köyü arazisindeki otluk ve ağaçlık alanda yangın çıktı. Yangını gören vatandaşlar durumu itfaiye ekiplerine bildirdi. Yıldız Dağı eteklerinde bulunan köyde çıkan yangın, rüzgarın etkisiyle büyüdü.

Yangını söndürmek için Orman Genel Müdürlüğü Sivas İşletme Müdürlüğü ekipleri, Yıldız Beldesi itfaiye ekiplerinin yanı sıra Yıldızeli ilçesinden takviye itfaiye geldi. Çıkan yangını söndürmek için birçok iş makinesi ile çalışma yapıldı. Yangın 24 saat sonra kontrol altına alındı.

1-005.jpg

SOĞUTMA ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Yangının çıktığı alana gelerek incelemelerde bulunan Sivas Valisi Yılmaz Şimşek, 112 Acil Çağrı Merkezi’ne 50 civarında yangın ihbarı geldiğini ifade ederek, “Bu hafta yangınlarla mücadele ettiğimiz bir hafta sonu oldu. Bu anlamda merkezimize 50 ihbar geldi. Genelde bu ihbarlar anız yangını şeklindeydi. Ancak bu anız yangını olsa da bozuk ormanlarımız tehdit ediyordu. Çok şükür çevre il ve ilçelerden de takviye alarak yaklaşık 35 işçi 15 iş makinesi ile bu yangınlara müdahale edildi. Yangınların hepsi kontrol altında. Yusufoğlan Barajı mevkiindeki yangın bizi biraz tedirgin etti. Çok şükür ki kontrol altına alındı. Şu anda soğutma çalışmaları devam ediyor” dedi.

1-006.jpgSivas Valisi Yılmaz Şimşek

210 HEKTARLIK ALAN YANDI

Sivas genelinde çıkan yangınlarda toplamda 210 hektarlık alanın yandığını söyleyen Vali Şimşek, “Bunlardan 100 hektarı anız yangını. 100 hektarlık alanda bozuk orman dediğimiz arkamızda bulunan arazi yapısıydı. Geriye kalan 10 hektarlık alanda orman arazisiydi. Geçmiş olsun dileklerimi iletiyor, yangınlarla mücadelede emekleri geçen herkese teşekkür ediyorum. Yangının çıkış sebebi ile ilgili araştırmalar ilgili merciler tarafından başlatılmış durumda” ifadelerine yer verdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN