Şüpheliler tutuklandı! Sivas İcra Müdürlüğünde 15 milyon liralık yolsuzluk skandalı

Şüpheliler tutuklandı! Sivas İcra Müdürlüğünde 15 milyon liralık yolsuzluk skandalı

Sivas İcra Müdürlüğü'nde 15 milyon liralık yolsuzluk skandalı ortaya çıktı. Personellerin durumu fark etmesi üzerine yetkililer İcra Müdürlüğü'ndeki hesaplardan başka birinin hesabına paraların usulsüz bir şekilde aktarıldığını açıkladı.

Sivas İcra Müdürlüğünde yolsuzluk skandalı patlak verdi. Kuruma ait hesaptan yaklaşım 15 milyon liranın başkabir şahsın hesabına usulsüz bir şekilde aktarıldığı ortaya çıktı.

Durumu fark eden kurumda çalışan bazı personeller, durumu polis ekiplerine haber verdi.

Çalışma başlatan Sivas Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekipleri şüpheli 3 kişiyi tespit etti.

Başka hesaba aktarıldığı tespit edilen 15 milyon liraya el koyulurken, para icra müdürlüğünün hesabına yeniden aktarıldı. İsimleri açıklanmayan şüpheliler, gözaltına alındı.

2 ŞÜPHELİ TUTUKLANARAK CEZAEVİNE GÖNDERİLDİ

Şüphelilerden 2'si, 'Zimmet' ve 'Suçtan elde edilen gelirlerin aklanması' suçlarından çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanırken, gözaltına alınan diğer şüphelinin emniyetteki işlemleri sürüyor.

SAVCILIK SORUŞTURMA KAPSAMINDA PARAYA EL KOYDU

Sivas Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yaptığı konuyla ilgili açıklamada, "15.12.2023 tarihinde Sivas İcra Dairesine ait hesaptan 15 milyon TL'nin usulsüz işlemlerle şüpheli bir şahıs hesabına aktarıldığının tespit edilmesi üzerine Cumhuriyet Başsavcılığımızca aynı gün soruşturma başlatılmış, soruşturma kapsamında öncelikli olarak suça konu paraya ilişkin gerekli soruşturma işlemleri yapılarak paraya el konulmuş ve icra dairesi hesabına geri aktarılması sağlanmış, devam eden soruşturmada şüphelilerin tespiti yapılmış, iki şüpheli 'Zimmet, suçtan elde edilen gelirlerin aklanması' suçlarından tutuklanmış ve bir şüpheli hakkında gözaltı kararı verilmiştir. Olayın tüm yönleri ile aydınlatılması amacıyla Cumhuriyet Başsavcılığımızca yürütülen soruşturma titizlikle devam etmektedir" ifadelerine yer verildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN